IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Aventador запазва V12 двигателя

Моторът на новата суперкола на Lamborghini ще бъде част от хибридна система

Сегашното Lamborghini Aventador беше представено преди близо десетилетие и му е крайно време да получи наследник. Това ще стане през 2021 година, съобщава изданието Car & Driver, като се позовава на техническия директор на италианската фирма Маурицио Реджиани.


Lamborghini Aventador S


Топ-инженерът беше категоричен, че новата суперкола ще запази V12 двигателя си, тъй като тези мотори са част от историята на Lamborghini от самото създаване на марката. При наследника на Aventador големият мотор ще бъде част от хибрида система, за да може да постигне икономия на гориво и по-ниски вредни емисии.

Реджиани допълни, че V12 моторът няма да получи турбокомпресор, а електрификацията ще му помогне да избегне типични слабости за атмосферен двигател, най-вече ниския въртящ момент. Той допълни, че новата кола ще получи монтиран в предната част електромотор, благодарение на които ще бъде постигнато по-добро сцепление и съответно по-добро управление.


Lamborghini Aventador S


Според някои сведения, електромоторите всъщност ще бъдат два, а наследникът на Aventador ще бъде изграден върху изцяло нов монокок от въглеродни нишки. Очакванията са, че новата суперкола ще е по-мощна от сегашния Aventador S, който разчита на 6,5-литров V12 със 740 к.с. и 690 Нм. Той е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, която позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и максимална скорост от 350 км/ч.

Снимки: Lamborghini

0 от 500