IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа Scania се блъсна с Golf за тест на акумулатори

С този краш-тест шведите имитираха реална ситуация на пътя (ВИДЕО)

Шведската компания Scania проведе необичаен краш-тест на своя електрически камион, който беше ударен отстрани от Volkswagen Golf. Както обяснява изданието The Drive, по този начин шведите са решили да проверят надеждността на акумулаторите на тежкотоварното превозно средство.


Scania краш тест


Преди краш-теста инженерите са провели компютърно моделиране на подобен инцидент. За потвърждаване на резултатите обаче в Scania са решили да организират истински сблъсък. Както обясниха от компанията, краш-тестът имитира ситуация, която може да се случи във всеки един момент на пътя.

Шведите уверяват, че в резултат от изпитанията акумулаторните батерии на електрическия камион не са получили критични увреждания. Същото не може да се каже за използвания VW Golf, който отива директно за скрап или за участие в други изпитания за безопасност.



Електрическите камиони на Scania са оборудвани с електромотор с мощност 310 конски сили, като се предлагат с различна големина на товарната платформа. С една зареждане машината може да измине до 250 км.

Снимка и видео: Scania

0 от 500