IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защитата от кражба, предлагана от производителя, не е ефективна

Същото се отнася и за стандартните системи, продавани от дилърите

Британски експерти проведоха изследване, което доказа, че стандартните системи, защитаващи автомобила от кражба, които се поставят от производителя още в завода, са неефективни. Напълно безполезни са и технологии, които предлагат дилърите на нови коли на своите клиенти, съобщава изданието CarBuyer.


кражби


Механичните защитни средства вършат работа, само ако крадецът (или крадците) не разполагат с нужните инструменти или оборудване. Експертите са на мнение, че ефикасната защита от кражба може за бъде осигурена единствено от специализирани устройства, поставяни в сервизи, които осигуряват такива услуги.

Спецификата на съответната защита зависи от различни неща, включително пола на собственика на автомобила, както и от района, в който той живее. Например, в жилищен комплекс с много блокове, рискът от кражба на автомобила е по-висок, отколкото в квартал с къщи. Ако колата се държи в затворен комплекс, опасността тя да бъде отмъкната е по-голяма през деня.


кражби


Затова и експертите по защита на автомобилите взимат всички тези особености при оборудването на превозното средство с устройства за предпазване от кражба. Те посочват, че един от най-разпространените начини за кражба е отмъкването на чантата на собственичката на колата. Обикновено жените държат там ключа от автомобила и неговата кражба улеснява допълнително престъпника.

Снимки: Cars

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няколко умни прекъсвача които се задействат безконтактно примерно с Блутут и няма физически достъп до тях ми се струва доста добра идея. Също 3г уъстройство което праща пинг към централизирана система, ако не може 5 минути да прати спира колата.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Майстор Тричко ( преди 3 години )
    Има и една заблуда с която много хора се успокояват. Това са GPS тракерите с които можем да проследим в реално време къде се намира дадения автомобил.Това което хората не знаят обаче е че тези тракери се заглушават много лесно.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Майстор Тричко ( преди 3 години )
    Нито една защита не може да спре крадците на 100%. Всички системи само забавят крадците до различна степен. В зависимост от това колко дълго оставяме автомобила без надзор и къде вече се определя ефективността на една система. Ако системата прави така че крадеца да трябва да разглобява много неща по автомобила това вдига ефективността защото ще привлича внимание. Но имайте предвид че автомобила може да бъде откраднат и без да се пали. С платформа. Затова зависи къде паркираме.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Майстор Тричко ( преди 3 години )
    Всички електроники и софтуери се хакват лесно от опитните крадци. Това което производителите слагат не са никакви защити.Най сигурната защита е механичният прекъсвач на електрическата система. Слага се някъде на скрито място в колата и се надяваме крадецът да не го намери. За по сигурно може да се направи с няколко прекъсвача. Примерно един в интериора и един някъде отвън. Може единия да е магнитен. Производителите никога няма да монтират такава система защото е неудобна. Но пък работи.