IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 автомобила, които се провалиха на краш-тестове, но излязоха на пазара

Изглежда на някои производители не им пука особено за безопасността на клиентите

Почти всеки собственик на автомобил в наши дни си има любима марка, която обича и подкрепа. Управляващите големите автомобилни производители обаче явно невинаги отвръщат със същото, защото се оказва, че често те не се интересуват от безопасността и благополучието на клиентите си.


краш-тест


Факт е, че никой не харесва опасните коли. Всички искаме да се чувстваме защитени и сигурни, когато шофираме. Затова и производителите инвестират огромни суми в разработката на здрави автомобили, които са създадени, за да оцелеят при тежки катастрофи. Съответно те разработват функции за безопасност, които са спасили безброй животи през годините.

Оказва се обаче, че това невинаги е било така. Повечето коли в наши дни са високо оценени, що се отнася до безопасността, но през годините сме били свидетели и на обратното - появата на модели, които всъщност са смъртоносен капан. Оценката им за безопасност е ужасяваща, но вместо производителите им да я подобрят, те просто игнорират проблема и пускат колата на пазара.

10 автомобила, които се провалиха на краш-тестове, но излязоха а пазара (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пак пишете басни. Не е вярно, че Matiz Daewoo са си го проектирали сами! Това е дизайн на Джуджаро и първоначално е правен за Фиат, но отхвърлен.Ето ви материал за още една статия. Пускайте автоматичния преводач, няма нужда да ми благодарите