IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW направи уникална 7-Series за курорт в ЮАР

Хибридната лимузина е създадена с участието на местен художник и скулптор

Луксозно гостоприемство, изискана колекция от произведения на изкуството и особено невероятната гледка към залеза на брега на Атлантическия океан превръщат Ellerman House в Кейптаун (Южна Африка), в хотел за гости със специални изисквания. За тях пътуването до курорта високо над залива Бантри ще бъде изключително ексклузивно преживяване, благодарение на специална версия на луксозния седан BMW 745Le xDrive.


BMW 745Le xDrive Ellerman House


Хибридната лимузина, предлагаща среден разход на гориво от 2,5 л/100 км и нива на вредни емисии СО2 от 57 г/км е новият официален превозвач на гостите на курорта. Тя е проектирана от BMW Individual Manufaktur в сътрудничество с южноафриканския художник и скулптор Ник Блeйдън специално за нуждите и условията, предоставяни от Ellerman House.

Художникът, известен със своите копия на южноафрикански растения, направени от благороден метал, осигурява автентична препратка към родната си страна в интериора на луксозния седан. Новият Shuttle автомобил за Ellerman House е поредното доказателство за способността на BMW Individual Manufaktur да проектира автомобили изцяло според желанията и идеите на техните бъдещи собственици.


BMW 745Le xDrive Ellerman House


Максималната ориентация към клиента води не само до индивидуално изработени продукти, но и до иновативни решения за дизайн, прецизно съобразени с личния стил на собственика. За да се гарантират високите стандарти на BMW Group по отношение на качеството и безопасността, всеки компонент, произведен в BMW Individual Manufaktur, преминава през тестовите процедури, предвидени и за стандартните компоненти.

Като база за униката, създаден от BMW Individual Manufaktur, който ще вози гостите на Ellerman House, е послужило BMW 745Le xDrive. Неговото Plug-in хибридно задвижване включва редови шестцилиндров бензинов двигател и електромотор, които генерират системна мощност от 290 кВт/ч (394 к.с.). Благодарение на електрическия си пробег от 51 до 54 километра Plug-in хибридната луксозна лимузина дава възможност разстоянието от около 25 километра до летището на Кейптаун и обратно до над 100-годишната сграда на курорта да бъде изминато с нулеви локални емисии.


BMW 745Le xDrive Ellerman House


Лаковото покритие в ексклузивния цвят Messing е комбинирано с BMW Individual Highgloss Shadow Line с разширен обхват, 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици Bicolor, както и М Спортен пакет. На лайстните на праговете с цвят на месинг е нанесен надпис „Ellerman House“.

В интериорният дизайн Pure Exellence и пълното кожено оборудване BMW Individual Merino в цветовете Tartufo/Cognac са съчетани в множество индивидуални акценти. За максималния уют на задната седалка освен комфортните седалки с електрическо регулиране и масажна функция, подгряване и активна вентилация допринасят и електрическите слънцезащитни щори, панорамният стъклен покрив Sky Lounge, вътрешното осветление и пакетът Ambient Air.


BMW 745Le xDrive Ellerman House


Тапицериите на вратите, арматурното табло, таванът от Alcantara, стелките и тапицираните с кожа прагове, както и блендите на седалките и предните и средните колони са в цвят Tartufo. Подглавниците и комфортните възглавници са в същия цвят с ексклузивни бродерии на цветя. Освен това бродерията на възглавниците включва и надпис „EH“ отпред, както и надпис „BMW Individual Manufaktur“ отзад.

Средната конзола, покритието на средния тунел и разположените там елементи са тапицирани с кожа с цвят Cognac. Хармоничното цветово оформление включва и съгласуваните по цвят шевове и насочва вниманието към интериорните лайстни, превърнати в уникални произведения на изкуството.

Още снимки на уникалната лимузина - вижте в галерията:

Снимки: BMW

0 от 500