IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti представи авиационен Chiron Sport

Версията Les Légendes du Ciel е посветена на военни пилоти и състезатели

Компанията Bugatti представи специално издание на модела си Chiron Sport, посветено на легедарните състезатели от началото на миналото столетие и техните тесни връзки с авиацията. Версията е получила името Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel', като ще излезе в тираж от 20 бройки. Всяка от тях ще струва минимум 2,88 млн. евро.


Bugatti Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel'


Повечето пилоти на Bugatti така или иначе са били свързани с авиацията. Алберт Диво, на който е посветен модела Divo, в мирно време с удоволствие се е състезавал зад волана на Bugatti Type 18. На него, както и на още няколко известни състезатели, е посветена серията от 20 екземпляра Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel' (в превод от френски - Небесни легенди), която се отличава с дизайн в стила на самолетите от този период, както и по интериора си.

И излизането на Les Légendes du Ciel броят на версиите на Bugatti Chiron достигна до шест, като не се броят производните Centodieci и La Voiture Noire. Освен стандартния Chiron, в гамата на модела попадат още Chiron Sport, Chiron Pur Sport, световният рекордьор по скорост сред серийните автомобили Chiron Super Sport 300+ и юбилейният Chiron 110 ans.


Bugatti Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel'


"Авиационният" Chiron Sport е боядисан в матово сиво, което представлява съвременна интерпретация на цвета, използван от самолетите през 20-те години на миналия век. В долната част е добавена контрастна бяла ивица. Предните крила са украсени с логото Les Légendes du Ciel, а страничите престилки - с трикольора Le Bleu-Blanc-Rouge. Решетката на радиатора е с фигурни ламели, символизиращи параден строй от изстребители, като е направена от алуминий, обработен с лазер.

При отваряне на вратата на пътя се прожектира логото на специалната версия. Праговете са от шлифован алуминий, а кожухът на двигателя от карбон. Тръбите на изпускателната система са направени на 3D-принтер.


Bugatti Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel'


В салона на Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel' е използвана тънка кожа Gaucho, подобна на тази от кокпита на бойните самолети, а също така карбон и елементи от алуминий. На вратите на автомобила е нарисувана сцена от надпреварата между Bugatti Type 13 (първият автомобил на марката) и френския биплан Nieuport 17. 

Задвижването на Bugatti Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel' става със стандартен W16 двигател с обем 8,0 литра, развиващ 1500 к.с. и 1600 Нм. Скоростната кутия е 7-степенна с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,4 секунди, а максималната скорост е 420 км/ч.

Още снимки на хиперколата - вижте в галерията: 

Снимки: Bugatti

0 от 500