IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вече струва половин трилион долара

Личното богатство на Илон Мъск доближи 128 милиарда след поредния борсов скок

Акциите на Tesla удариха нов връх във вторник, нахвърляйки цена от 540 долара. Това покачи общата пазарна капитализация на производителя на електромобили до над половин трилион долара.
  
  
Илон Мъск, трева
Личното състояние на Илон Мъск се оценява вече на 128 милиарда долара. В началото на тази година най-богат на планетата бе Джеф Безос, със 113 милиарда долара. Състоянието на Мъск обаче се състои почти изцяло от опции върху акции, почти без материални активи
    
     
Поредната вълна от ентусиазирани купувачи дойде след обявеното решение на S&P Dow Jones да включи компанията в своя индекс. С последното повишение ценните книжа на Tesla са поскъпнали над шест пъти тази година.

На практика дебютът на компанията в борсовия индекс ще е един от най-мащабните в историята, и тя ще има едно от най-силните въздействия върху котировките, отбелязва The Financial Times. Даже гиганти като Google, Facebook и Goldman Sachs имаха три и повече пъти по-ниска капитализация, когато бяха включени в S&P 500.

Успоредно с цената на акциите набъбна и личното богатство на Илон Мъск, което се състои основно от опции върху акции в компанията. В момента Bloomberg оценява Мъск на 127.9 милиарда долара.
 
  
Tesla, капитализация, графика
  
   
Мащабите на капитализацията на Tesla са такива, че включването й наведнъж в индекса драстично ще отслаби тежестта на останалите 504 компании в него. Заради това S&P обмисля да добави производителя на електромобили на два пъти, за да осигури по-постепенен преход.


 

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #49 оу направо онемях в цял свят, а китайцигте само у тех ...:)) Колега ти караш ли Тесла ? Ньет както и всичкото таксиметров шофоьор тука, защо не карате тесли след като са супер ?!? Защото са МЕГА СКЪПИ, защото може да се запали през зимата, а до рециклажа на батерийката още не сме стигнали защото треа се мине през първите две точки ... Другарки и другари електрокарите са още много скъпи, поддръжка и т.н. с което един *** дизел за 10 бона ги превъзхожда като КПД отвсякъде.
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много ше ви замола с разни "инвеститори" които виждали "успеха на Мъск и му дигали акциите" ... или "вицове" и други "спецове" дет им е мнооо забавно да се запрете леко, кат Чайниците произвеждат електрокари на "Килотон" не на Килограм обаче "успеха *** Мъска" бил на предна линия .... аве ей китаеца е продал електрички толко колкот Мъсков нема косми по главата .... а германците "не могли" горките да произведат електрокари, офф аве ей ... после аз съм бил с хапчетата .... :))
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Психиатри, рептили глобалисти,батерийки, само да питам колко от вас тука коментиращите карат електрокари, питам колко ?!? Кат гледам николко .... :)) Айде когато си купите такова нещо тогава вече коментари, ок ? Като изкарате една две години с такава кола, та тогава .... аз виждам в Европа колко Електроката се карат особено "Тесли", а хората имат тука пари не е като да нямат ... та толко за психиатрите с вишото :))
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #34 чудно как са ми дали вишо на мене. Ами аз бъдеще в батерийте не виждам, трудоемко за производство, само за богопомазани избрани държави , съвсем ограничен ресурс, няма батерия която да държи над 1000км. за лека кола, за самолет, кораб, камиони и прочее дума да няма там батерийте съвсем нямат шанс#35 Пазарната цена на Теслата е такава защото печатницата с долара на глобалистите е зад тях какво толкова неразбираемо има в задачата ?!?Panasonic произвеждат батерий преди Тесла еee ?!
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #32 Porsche не могли били или другите автомобилни производители ох майко :)) Ами може би не искат или може би са видели проблемите които ние виждаме сега на живо или ?! С електрокара само градско, трябва да се внимава с температурата, електрокара е МЕГА СКЪП за разлика от другите нафталини, чарковете се произвеждат само в САЩ чипове, платки алабалистики, сега има и доста в Китай, но ако е така Европата що ли се дърпа :)) Тесла не са фалирали още защото печатницата с долара е зад тях, ощвъпроси ?
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #29 последния само като цъкне на Гогала която също е глобалистка структура и о чудо 375 волта ...375 voltsTesla Model S and Model 3 batteries run at nominal voltages of about 375 volts and 350 volts, respectively.18.01.2020
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #27 Ооо може може да се случат доста неща, разбира се батерийте не са бъдещето и всеки го знае. Чиста пропаганда да натиснат някои държавици да фалират които не искат да си дават петрола за без пари също и други държави които пък станаха прекалено мощни от тия ми ти дизели та като тези паднат пък после ще видим дали батерийте ще са още на мода :))
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    в долъннения на предишния коментар, утре като се изсипе борсата и поставения Мъск няма да е толкова богат, също и GM вече са я правили тази кола още през 90те, та на този от там му е дадена технологията. Стига с тия балалайки че от гаражите излизали гений като Мъск Бил Гейтс, Джобс и т.н. и само от Американските гаражи, но от останалите гаражи по света никой не е излазъл, чудно защо ли, ами като резервната валута е долар и мощни глобалистки структури стоят зад тебе тогава става филма "с гаража"
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    като погледне човек коментари като "случаен човек напрайл Теслата и о чудо" или "държавата не стояла зад Мъск" ясна работата. Първо САЩа отдавна не е "държава" като понятие което ние познаваме, там има дълбоко разделение между глобалисти и консерватори. Към глобалистите се числят и зелените талибани които помпат на борсата няква измишльотина като Тесла която се пали като факла и то не само тя, а всички елетрички защото 400 волтаж с тия киселини в батерийките и промени в температурата няма как.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Теслар ( преди 3 години )
    С тези борсови процедури се надува балон. Тесла е успешна, няма две мнения по въпроса. Но си спомням интернет бума и пазара на недвижими имоти в САЩ, които също бяха смятани погрешно за непоклатими.