IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser остава без дизел

Компанията все още приема поръчки за версията с такъм мотор

Японският производител Toyota ще спре продажбите на всъдехода Land Cruiser 200 с дизелови двигатели на някои пазари. Компанията вече е започнала преоборудване на някои от своите заводи, които произвеждат такива агрегати.


Toyota Lunar Cruiser


Спирането на предлагането на версията с V8 дизели стартира от пролетта, като първо ще засегне пазара в Австралия. В момента дилърите на Toyota все още приемат поръчки за версии с такива мотори, но се очаква производството им да спре в съвсем скоро време.

Ръководството на Toyota вече започна реконструкция на заводите си, в които ще се сглобява следващото поколение на всъдехода. Засега няма официална информация с какво ще бъде заменен V8 двигателя на модела, но почти сигурно е, че това ще е V6 мотор, който ще бъде част от хибридна система.


Toyota Land Cruiser


В момента Toyota Land Cruiser 200 се предлага с 4,6-литров агрегат с мощност 309 к.с. и с 4,5-литров агрегат с 249 к.с., но те ще отпаднат при следващото поколение автомобила.

Снимка: Toyota

0 от 500