IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не само бензин: 10-те най-мощни компактни хечбека

"Джобните ракети" може и да са рядкост, но не бива да ги отписвате от сметките

Безумно мощното и бързо Audi A1 изчезна от пазара, а производството на легендарните Renault Clio RS и Peugeot 208 GTi. беше спряно. На хоризонта не се виждат нови Opel Corsa OPC и Skoda Fabia RS, което би трябвало да означава, че миниатюрните хот-хечове са на изчезване.

Дали обаче е така? На пазара (най-вече този в Европа) все още има доста предложения за малки автомобили със сериозна мощност. С помощта на изданието Motor1 ви представяме 10 такива модела, като те са разположени възходящо спрямо увеличението на мощността на двигателите им. И още нещо - не всички те са на бензин.

10-те най-мощни компактни хечбека (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Захариев, *** такъв. Хем правописни грешки, хем и грешно съдаржание. Сменяй професията ***.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан Йорданов ( преди 3 години )
    Mercedes A-class е най-мощното, а го няма в класацията. А45S е оборудван с 4 цилиндров двулитров двигател снабден с 421к.с. и 500н.м. С 8 степенна автоматична трансмисия. 4х4. 0-100 = 3,9сек. Максимална скорост 270 км/ч.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JCW ( преди 3 години )
    лъжете, вероятно от незнание...Мини JCW е не с осемстепенна, а с даже с девет степенна автоматична скоростна кутия....само ще трябва Паркинг, Задна и Неутрална да се сложат в бройката....инак за напред са само шест....имам го от две години и наистина е неслучайна колаА от JP версията все още има своодни бройки, дори се бях замислил за смяна, но се запознах с Кънтримен със същия мотор....и не ме накара да кажа УАУ
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пешка, брат - скрий по-бързо тоя материал! То бива грешки, ама тука сякаш си бил на "антибиотици"!!!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    "Моделът е оборудван с 1,0-литрова "турботройка", при която заради икономия на гориво се изключва един от цилиндрите. И при работе обем от 1,5 литра, инженерите са измъкнали 200 конски сили."?!?! Има ли нужда от коментар?
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Моля ви ( преди 3 години )
    редактирайте си статиите, сериозно! Това на нищо не прилича вече, разбирам една-две грешки, ама по 4 на абзац....
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като изключим, че в БГ Fiesta ST, Polo GTI, Hyundai i20N и Audi A1 не се предлагат всичко е точно. Yaris-a е ограничена серия само за хомологация, струва над 70 000 лв. и също няма да се предлага в БГ.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Дъ Въ и Бъ ( преди 3 години )
    "...който е тонов да се изправи смело срещу хот-хечовете. Това Mini на батерии вдига 100 км/ч от място за 87,2 секунди, ..." ?!?! Вие сериозно ли? Повече не съм чел , няма и да чета!
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя Ярис го разкриха напълно в ГТ. Сори...