IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra и BMW Z4 може да изгорят по време на движение

Двата спортни автомобила се оказаха с проблемни горивни резервоари

Националното управление за безопасност на движението по пътищата на САЩ обяви сервизна акция, която ще засегне моделите BMW Z4 и Toyota Supra, моделна година 2020. Всички автомобили са застрашени от сериозен риск от запалване заради бракувани бензинови резервоари.

Toyota Supra


Купето Toyota Supra разделя шасито си с новото, трето поколение на BNW Z4. Двата модела имат и еднакви двигатели, елементи от окачването, както и детайли от интериора. Сега при тях е открит сериозен дефект в конструкцията на резервоара за гориво, който може да доведе до запалване и изгаряне на автомобила.

Като причина за евентуален пожар се сочи шев, който съединява двете половини на резервоара. През него изчита гориво, което в случай на попадане на искра може да доведе до изгаряне на цялата горивна система.

На първо време в сервизните центрове в САЩ ще бъдат изпратени 35 бройки от Toyota Supra и 14 от BMW Z4, като на всички автомобили безплатно ще бъде заменен резервоара за гориво.

През октомври 2019 година подразделението BMW of North America обяви сервизна акция на 7 екземпляра от Toyota Supra, моделна година 2020. Експертите установиха, че при тях може да се повреди механизма за закрепване на предпазните колани.

Снимки: Toyota


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    35 бройки от Toyota Supra и 14 от BMW Z4, че само толкова ли са продали в САЩ? Отделен е въпросът защо Тойота си плю на традициите в спортните коли и взема всичко от бмв и то за емблематичната Супра.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 Анонимен ( преди 3 години )
    То затова пълният член щели да го премахват от Българския език. Само празен щял да остава ... :)