IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen разкри бъдещето на Passat

Продажбите в САЩ спират през 2023 година, в Европа моделът остава

Германският производител Volkswagen започна опит за превземане на пазара на електромобили и като част от него представи модела ID.4, чието производство ще стартира през 2022 година в завода в Чатануга (САЩ). Именно заради новия си електрически модел, през 2023 година компанията ще спре строителството на Passat, чиято американска версия се сглобява в същото предприятие.


Volkswagen Passat


Volkswagen се готви да инвестира около 800 млн. евро в завода в Чатануга, като парите ще бъдат похарчени именно за подготовката на старта на производство на ID.4. Спирането на сглобяването на Passat означава и край на продажбите на модела в САЩ.

„Взехме решение да се откажем от Passat за САЩ. Тенденцията при продажбите е твърдо в полза на SUV-моделите и това се вижда от успехите на Atlas, който също се произвежда в Чатануга", заяви главният изпълнителен директор на VW - Ралф Брандщатер, цитиран от местното издание Wards Auto.

Шефът на германската компания обаче уточни, че спирането на Passat в САЩ няма да се отрази на бъдещето на модела на дуги пазари. Следващото поколение на автомобила ще бъде изградено на обновената платформа MQB, която в момента се използва от много модели на VW AG за Европа.

Новия Passat ще се предлага като седан и комби, както и във версия с повишена проходимост Alltrack. Тя ще е достъпна с предно предаване и със задвижване на четирите колела.

Снимка: Volkswagen

0 от 500