IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждни марки има нов лидер

Mazda изпревари Toyota и Lexus в списъка на Consumer Reports

Експертите от американска агенция за защита на потребителите Consimer Reports публикува своята нова класация за най-надеждните автомобили марки. За да бъдат избрани най-добрите, анализаторите са изучили всички актуалния модели на пазара, като са ползвали и помощта на собствениците на самите автомобили.


марки


За да бъде максимално обективна класацията, специалистите са се обърнали към няколкостотин хиляди собственици, като въз основа на техните отговори за поставяли условни оценки за надеждност. Респондентите е трябвало да съобщят за повредите и дефектите, с които са се сблъсквали в процеса на експлоатация на своите машини.

Оценявани са само коли, които са произведени след 2000 година. Максималната оценка, която може да получи една марка, е 100 точки. С нея обаче не се приключва, тъй като към тази цифра се прибавят резултатите от изпитанията на автомобила на полигона, както и информация за безопасността на автомобила.

Най-надеждните марки според Consimer Reports за 2020 година:

0 от 500