IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eкология ли? Колко харчат любимите коли на американците

В САЩ пикап с 400 коня и V8 струва точно толкова, колкото еднолитров Ford в България

Новоизбраният американски президент Джо Байдън щял да затегне екологичните норми, твърдят различни анализатори. Всъщност няма да му е никак трудно, ако се съди по автомобилите, които се радват на най-голяма попуярност сред американците понастоящем.
  
  
Corvette Stingray, Джо Байдън
Бъдещият президент се смята за застъпник на екологичните рестрикции за автомобилите. Любимата му лична кола обаче никак не съответства на това: Chevy Corvette от 1967 с 5.4-литров V8 и 350 конски сили
  
  
Огромната част от печалбата и на щатските, и на японските производители идва от продажбата на големи пикапи и SUV, от чиито средни емисии СО2 някой брюкселски чиновник би си глътнал молива. Ford продава по една бройка от своя F-150 на всеки 36 секунди, а конкурентите от GM, Ram и Toyota не остават много назад. Журналистите от C&D се заеха да проверят кои масови модели са с най-голям разход на гориво, и съответно - най-високи парникови емисии. Става дума именно за масови, достъпни коли, а не за спортни чудовища.
За пореден път прави впечатление и разликата в цените отсам и оттатък океана. В Америка можете да вземете грамада с 400 коня и V8 двигател за парите, които в България струва Ford Focus с еднолитрово моторче.


Масовите коли с най-висок разход в Америка (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500