IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen: Дано не станем като Nokia

Според Херберт Дийс, натрупаният през годините опит не помага в новите условия

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group - Херберт Дийс, призна, че германският производител все още изпитва сериозни затруднения с внедряването на новите технологии в автомобилите. Затова, той е притеснен, че компанията му може да последва съдбата на Nokia, която беше най-големият производител на мобилни телефони, но след превръщането на устройствата в смартфони не успя да се приспособи и фалира.


Херберт Дийс


"В днешно време не е достатъчно само да знаеш, как да прави автомобили. Това е съвсем малка част от бизнеса. Целият опит, придобит от Volkswagen през годините, не е достатъчен, когато изграждате електромобил, тъй като той трябва да се интегрира с интернет. Същото се случи и с мобилните телефони", каза Дийс в интервю за Bloomberg.

Изявлението на шефа на Volkswagen Group идва само седмица преди Надзорният съвет на концерна да се събере и да обсъди разходите, които трябва да бъдат направени. Освен това ще се разисквани проблемите заради COVID-19 в краткосрочен план и с изменението на климата в дългосрочен.

Дийс е уверен, че е помогнал на Volkswagen да се подготви за това, което предстои, по най-добрия възможен начин. Според него, Надзорният съвет ще обсъжда стратегии за следващите четири до пет години. Той е убеден, че Европа ще се превърне в център за електрически автомобили и именно Volkswagen ще бъде една от най-подготвените компании за такава промяна.


операционна система


Шефът на Volkswagen Group обаче предупреди, че за да стане това, компанията му трябва да разработи собствена операционна система, която да предоставя на други производители. Дийс е на мнение, че трябва да се следва примера на Android, а не на Apple. И допълни, че битката за лидерство на пазара за електромобили предстои, като Volkswagen е готов да предизвика дори лидера Tesla.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да чете тинтири минтири и да сре да цапа форума с неинформираните си коментари. Ретро марките с ДВГ си осъзнават съдбата. Бай Г*ньо няма как да ги спаси от фалит, защото кара стари коли за скрап. Индустрията се движи от продажбите на нови автомобили.
  • #17
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нокиа работят, защото след като фалиранха китайците HMD ги купиха барабар с патентите им. И сега те прибират паричките и печелят от името. Иначе телефоните им от лидери на пазара станаха посредствени меко казано
  • #16
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Че какъв им е проблемът на Нокия, работят , купуват други фирми, къртят стотици милиони годишно от патенти..
  • #15
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Ми продължавайте дс правите таралясници дето горят по една кофа масло на смяна и нищо чудно...
  • #14
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Пламен ( преди 3 години )
    Китайците от години имат надеждни модели които продължават да шлифоват. Европейците имаме безбожно скъпи не особено успешни прототипи. Вижте в нета за марката Link. Тя е една от многото. Няма наш производител който дори да предложи нещо подобно.
  • #13
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Закривай!
  • #12
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Ваг били зле ( преди 3 години )
    Алооуу Ваг зле ама вече се движат из цяла Европа и.д.3 и идва и.д.4 ,Тайкан,Шкода Ениак и още идва Ауди Е трон !!!А къде са великите Мерцедес и БМв а???Хахахаг
  • #11
    16 rate up comment 22 rate down comment
    Вагоебец ( преди 3 години )
    Аааа добр'УтрУ... ВАГ групата е трагедия!!! Те и си го доказаха последните няколко години, но най - важното е, че е дошло времето и са го разбрали и самите "баш бачове". Китайците правят елелтромобили от доста време и тези с които съм запознат са доста сполучливи, ноооо не може да се внасят в Европа заради измислените и правила.... Е всичко е въпрос на време и са радост ще гледам как умират ВАГините :) :) :) :)
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    7 ( преди 3 години )
    Ауеее!Щооо не ми харесвата коемнтара! Никоа Н95 беше най-якия телефон! Всички абитуриенти искахем такъв!
  • #9
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    Четат ги, гаранция! А напишеш нещо дето не им се харесва и си аут!