IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 красиви коли, съсипани от един детайл

При някои грешката бързо беше отстранена, но други нямаха този късмет

Безспорно, дизайнерите имат най-тежката задача при разработката на един автомобил, защото трябва да вземат предвид всички негови характеристики и да ги комбинират с това, което търсят хората. Затова и често се случва, инженерите на дадена компания да направят една страхотна кола, която след това да бъде съсипана дори само с едно дизайнерско решение.

Примери за това в историята на автомобилната индустрия има предостатъчно. Изданието Autoevolution е събрало на едно место 10 такива модела, които можеше да бъдат сред най-красивите, но именно намесата на дизайнерите и по-точно тяхна грешка ги превърна от прекрасно изглеждащи в направо грозни. При някои от тях проблемният детайл беше оправен по-късно, но други нямаха този късмет.

10 красиви коли, съсипани от дизайнерско решение (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Камарото ( преди 2 години )
    Една от най-безмислените статии. Толкова много други модели бих изброил ама няма да стигне обема на коментара.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спокойно можеше да включите и Ланча Тезис в тази класация. Ако не беше странната предница щеше да е сред най-елегантните автомобили от началото на XX в.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има много по-популярни и съвременни модели, които наистина имат объркан елемент. На първо четене се сещам за второто поколение Кайен, което имаше силно подобрена предница, но задните фарове бяха като от евтина китайска имитация.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Яздач ( преди 3 години )
  • #9
    15 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първо, фаровете на 996 не са грозни по никакъв начин. Второ, тази промяна изигра много важна роля - имиджово вкара марката в новото десетилетие. Старото 911 е класически красиво, но по онова време вече изглеждаше като от друга ера. Благодарение на успеха му, Порше можа да се върне към класическите кръгли фарове, без някой да се сърди.
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Колкото до поршето точно тези за мен са най-красиви. 911 от онези години, понеже е немска, германеца не иска промени, след това си ги върнаха пак кръгли. Един дизайн 85-90 години, заради това никога няма да са като ферари!
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Повечето са трудно приемливи не защото са грозни, а защото са извън стереотипите. Затова и дизайнерите трябва да внимават и да представят само проекти, разбираеми за простолюдието.
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само Рено Меган 2001 г. е с най-великия дизайн и динамични качества. Особено 1.4 инжекция. Няма да я сменя! Била на някакъв милионер от Франция, тъпкана с екстри, вкл. с климатик и АГУ.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    изумително е колко често фарове развалят визията.. е и решетки тук там. Не съм чул за наказан дизайнер... там мерилото е трудно.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ? ( преди 3 години )
    Пепи,За фейслифта на поршето не си прав, добре си е.