IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордът за скорост на SSC Tuatara май ще се окаже фалшив

Производителят на апаратурата за измерване отказа да потвърди постижението (ВИДЕО)

Поставянето на новия абсолютен рекорд за скорост при сериен автомобили от SSC Tuatara повдига все повече въпроси и май е на път да се окаже измама. Основното доказателство за постижението е видео, предоставено от компанията-производител SSC North America , което беше поставено под съмнение.


SSC Tuatara


Оказва се, че това не е напразно. Експерти обръщат внимание на несъответствие на данните от телеметрията в определени моменти. А някои математици дори изчисляват истинската скорост на SSC Tuatara, като използват ориентири от околната среда. Според тях, хиперколата е развила под 500 км/ч.

Компанията-производител на оборудването за измерване на телеметрията - Dewetron, първоначално потвърди обявените цифри, но след това се отметна и пусна официално заявление, в което казва, че нито един неин сътрудник не е присъствал на изпитанията и не е участвал в подготовката на апаратурата. Съответно, тя не може да гарантира, че резултатът е истински.



В опит да потуши скандала основателят на фирмата SSC North America - Джеъръд Шелби, заяви, че съвсем скоро екипът му ще организира нов опит за постигане на рекордна скорост, на който ще бъдат поканени експерти и представители на медиите.

Снимка и видео: SSC North America

0 от 500