IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откраднато преди 28 години розово купе беше върнато на собственичката

Екстравагантният автомобил е бил част от престъпна схема (ВИДЕО)

Австралийски полицейски върнаха на местната жителка Карол Ричърдс нейния розов Holden Torana, произведен през 1973 година. Купето бил откраднато преди 28 години, но е намерено благодарение на колекционер, който е трябвало да го купи.


Holden Torana


Карол Ричърдс придобила колата през 1973 година. Тя била в необичайния розов цвят, заради което собственичката и я наричала Sexy Lexy. Австралийката карала купето ежедневно и дори участвала с него в състезания за любители. През 1992 година розовата Torana била открадната от дома на жената, след което изчезнал безследно.

Първите улики полицията открила едва през 2016 година, когато била задържана банда, занимаваща са с кражби на автомобили, които след това били леко преработвани и продавани на колекционери като редки екземпляри. Всички коли били с пренабити номера и подправeни документи.


Holden Torana


Розовият Holden Torana станал част от схема, по която повече автомобили били продадени на други континенти. Купето обаче било харесано от австралийски колекционер, който събирал автомобили на марката Holden. Мъжът открил нередности в документите и преди да плати колата, за да я получи, се обадил на полицията.

Служителите на реда хванали продавача, който е осъден на 2 години затвор и ще плати глоба от 450 000 долара. А колата е върната на нейната законна собственичка, с която били разделени 28 година. Карол Ричардс, която е наскоро навършила 74 години, е категорична, че вече нищо не може да я раздели с автомобила и отказва да го продаде, въпреки че той е оценен на 90 000 долара.


Снимка и видео: News.com.au

0 от 500