IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault сменя името на Arkana за Европа

Крос-купето ще се продава като Megane Conquest

Преди около месец компанията Renault представи европейската версия на кросоувъра си Arkana, който от 2019 година успешно се продава на пазара в Русия. Моделът всъщност представлява разновидност на корейския Samsung XM3, построен на модулната платформа CMF-B.


Renault Megane Conquest


Купеобразният кросоувър за Стария континент ще се отличава от руския вариант по новия салон, както и по комплекса от електронни асистенти, включващ адаптивен круиз-контрол с функция за поддържане на лентата на движение. Моделът ще получи и различен силов агрегат - хибридна система E-Tech с 1,6-литров атмосферен мотор и стартер-генератор, а също така и спортна версия RS Line.

Промяна ще има и в името, като на някои от пазарите в Източна Европа крос-купето няма да се казва Arkana, а Renault Megane Conquest. Причината е, че сегашното име са асоциира със сръбския военен командир Желко Ражнятович, който беше обвинен за редица военни престъпления в Босна и Херцеговина. Известният с прякора си Аркан командир на паравоенното формирование "Тигри" беше убит през 2000 година, но все още е почитан от много хора в Сърбия.


Renault Megane Conquest


За да избегнат нежелани асоциации, в Renault са решили да прекръстят Arkana, като за целта ще възродят приставката Conquest, която по-рано носеше всъдеходната модификация на компактния ван Scenic. Европейските продажби на Megane Conquest ще стартират през първата половина на 2021 година.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    отново се доказа, че системното ползване на рено води до необратими ментални увреждания! Видно от несвързаните бръщолевения на долния ...
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    И откога Рено стана Хапъл не разбрахме)))) да не би случайно да са използвали блестящ иновативен алуминиев капак? Или пък приятно заоблени ръбове? Дефектни *** фотографии няма как просто))))) виж за грешки в навигацията доста трябва да се постараят да настигнат НЕадвокатите от Купертино ха ха
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Дрън - дрън ярина, още преди две години Рено отбеляза, че в Европа (пардон Гейропа) Аркана няма да се продава
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    адвокатската кантора рено е твърде заета да пере държавни пари и за коли няма време! С това се занимаваше доскоро Нисан и Самсунг, които вече бият шута на рено! Интересно ще е след това - на кое ще се вика "кола на рено", дали на дачия, лада, а може би на тата или на производното от некой друг бандустан!?
  • #2
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Србин ( преди 3 години )
    Мачку, пичку и еличку не тражим!
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    мачка пчка и борче ( преди 3 години )
    Глпаци с това доказват че подкрепят албанците