IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Volkswagen Golf R получава иновационна система 4х4

Премиерата на спортния модел е насрочена за 4 ноември

Компанията Volkswagen показа първо официално изображение на новия Golf R. Световната премиера на хечбека със задвижване на четирите колела, който производителят определя като най-мощния в историята на модела, ще бъде на 4 ноември.


Volkswagen Golf R


В изображението на новия Volkswagen Golf R се акцентира не върху самия автомобил, а върху логата, разположени на вратата на багажника, които са нови. Това се отнася както за основната емблема, така и за буквата R, с която се отбелязват всички спортни версия на марката. Тя беше поставена първо на кросоувъра Atlas Cross Sport R-Line през октомври миналата година.

Засега технически детайли липсват, но се знае, че новият Golf R ще получи 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра ЕА 888 и "иновационна система 4х4 с възможност за контролиране на въртящия момент на задните колела". Управлението на трансмисията е възложено на системата Vehicle Dynamics Manager, която ще си взаимодейства с другата електроника - било то имитация на блокировка на предната ос XDS или адаптивното окачване DCC.


Volkswagen Golf R


Според слуховете, мощността на петото поколение на VW Golf R ще бъде около 330 конски сили. За сравнение, сегашният хечбек развива 310 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Не е изключено, моторът да бъде като този на Arteon R, което означава 320 конски сили и 420 Нм.

Във всички случаи, това ще е най-мощният Golf в историята на модела, а също така и "най-цифровият", тъй като ще предлага огромни възможности за свързаност. Както и при предишното поколение той ще се предлага не само като хечбек, но и като комби.


Volkswagen Golf R

Снимки: Volkswagen, Motor1

0 от 500