IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Среща на 5 млн. долара - две уникални коли на Koenigsegg на едно място

Това са напълно различни модели със сходен дизайн, които за първи път позират заедно (ВИДЕО)

Naraya е една от 25-те хиперколи от модела  Koenigsegg Agera RS, като е първата машина от серията и е построена от компанията по поръчка на европейски клиент. Освен със собственото си име, тя се отличава и по високата сетепен на персонализация, която предлага.


Koenigsegg Agera RS Naraya


Автомобилът със свалящ се твърд покрив беше представен през есента на 2016 година на британската изложба Salon Privé Concours d’Elégance, като интериорът и екстериорът му се правят на ръка, тъй като повечето елементи са от злато. Обработката им е дело на италианския бижутер Еторе Калегаро, който се е трудил по колата месец и половина по 12 часа на ден.

За повече ексклузивност в салона са поставени 155 изкуствени диаманта, но под капака си остава същия двигател - 5,0-литров V8 с мощност 1176 конски сили.

Още снимки на уникалната хиперкола - вижте в галерията:

През 2020 година американският YouTube-блогър Зак Люис най-после получава своята Koenigsegg Regera, поръчана 3 години по-рано. Тя е една от 80-те произведени от модела, като е вдъхновена от дизайна на Agera RS Naraya - и екстериорът, и салонът на хибрида с V8 двигател и три електомотора (съвкупна мощност 1500 конски сили) са направени в същия стил.



В това видео двете златисто-сини хиперколи за първи път са показаи заедно и това явно не е случайно. Общо автомобилите струват повече от 5 млн. щатски долара, като гледката не е за изпускане.

Снимки и видео: Motor1

0 от 500