IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата марка на Volvo го закъса сериозно

Polestar вкарва всички свои коли в сервизите и получава забрана за продажби във Франция

Неприятностите за бившите подразделение на Volvo - компанията Polestar, която вече е отделен производител, продължават с пълна сила. Още в началото на октомври първите клиенти на марката се оплакаха от много дефекти по колите им, а сега Polestar обяви, че всички продадени електромобили на марката ще бъдат вкарани в сервизите.


Polestar


Проблемите, които трябва да бъдат отстранени, са два. Първият е свързан с инвертора на захранването, а вторият - с нагревателя за охлаждане с високо напрежение (HVCH), който е отговорен както за отоплението на кабината, така и за високото напрежение на батерията.

Polerstar ще смени инверторите на общо 4568 коли и ще ремонтира нагревателя на 3150 превозни средства. Сервизната акция стартира на 2 ноември, като от компанията предупредиха, че ремонтът ще става за един ден, но може да има забавяния заради закъснения на доставките на резервни части.

Новият производител трябва да реши и още един проблем, след като получи забрана за продажби във Франция. Причината е заведено дело от Citroen, където смятат, че шведите са откраднали тяхната търговска марка с двоен шеврон. Този елемент се намира в емблемите на двете компании, като е различен и няма как да бъде объркан.


Citroen


Въпреки това, Citroen заведе дело срещу Polestar още през миналата година и сега съдът застана на страната на френския автомобилен производител. Новата марка трябва да плати обезщетение от 150 000 евро и да спре продажбите на свои модели във Франция за поне 6 месеца. Ако в този срок не бъде постигнато споразумение между двата автомобилни производителя, забраната автоматично ще бъде удължена.

Решението на съда вече оказва влияние, тъй като сайтът на Polestar вече е недостъпен в страната заради "териториални ограничения за използването на френски търговски марки № 016898173 и № 01689532“.

Снимки: Polestar

0 от 500