IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Wraith стана арт-продукция, вдъхновена от Земята

Над 100 часа труд са вложени в уникалния дизайн на модела

Подразделението Bespoke на Rolls-Royce винаги се е славело с уникални изпълнения по отношение на детайлите и всеки един автомобил на луксозната марка, минал през ръцете на специалистите се превръща в истински шедьовър. Последната творба, наречена Bespoke Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Earth' също не прави изключение.


Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Earth'


Предназначен за клиент от Обединените Арабски Емирства, моделът, вдъхновен от родната ни планета, всъщност представя мястото на Земята в Слънчевата система и така, както се вижда от космоса. Акцент, логично, е изображението на Арабския полуостров, погледнат от небето, изрисувано на ръка по целия преден капак.

Купето на автомобила е в син цвят, символизиращ водата - елементът който покрива 3/4 от планетата ни. Уникалната за марката елегантна линия по корпуса пък е в специален зелен цвят, който символизира природата като цяло. Тук, тя не е цялостна, а е прекъсната с изображение на планетите от Слънчевата система.


Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Earth'


Картина на Арабския полуостров има изрисувана и на таблото на автомобила, а цветът на седалките от специална кожа символизира пясъците на пустините в Близкия Изток. По креслата има и акценти от тъмносин цвят, символизиращи реките и езерата, а решени в бяло детайли символизират облаците. Слънчевата система е изобразена на още няколко места в салона, като праговете на вратите и централната конзола.

Повече детайли от Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Earth' вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WAW=Y0V!=MGGA! ( преди 3 години )
    RR, за мен специално не е само символ на престиж, на обществен статус, на специален принос, респ.само на пари. Щото, погледнато от др.страна като уникално произведение на човешката техн.мисъл - той е символ на КРАСОТАТА в пълната й форма: съчетание на елегатен дизайн и съвършенство в най-висша степен на креативност и творчески дух. А 1 изобщо тук не е ПРАВ, щото в този конкретен модел няма капка КИЧ, в отличие от колите на *** като Бибър, аР&Би-лейките и рап-*** от далечния див ЗАПАД!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 3 години )
    Ролсът си е 100% олицетворение на успеха. Индивидуализиран Ролс добавя към успеха и едно по особено отношение към живота. Не е като да караш бяла или сива Тойотка щото е читава и вози дупето с минимални разходи.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    НЕ е кич, нека да бъдем честни , ролът си е поръчков луксозен продукт, имаш пари и резултатът тие на снимките, нямаш пари няма и ролс и тн.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    Ориенталски кич!!!