IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е готов с автопилот, но няма да го предлага

Системата засега може да се справя само в извънградски условия

Компанията Mercedes-Benz обяви, че е готова със система за автономно движение, която е аналогична с технологията Full Self Driving, предлагана от американския производител на електромобили Tesla. Тази на германците обаче, поне засега, не може да се използва в градски условия.


Full Self Driving


В Mercedes смятат да заложат на технологии за автоматизирано пътуване, които да бъдат максимално ефективни на магистрали и извънградски пътища, тъй като това ще позволи намаляване на броя на възможните произшествия. В тези условия най-ясно ще си проличи предимството на компютъра, който реагира по-бързо от човека във всякакви аварийни ситуации.

От компанията обявиха, че не предвиждат достъп до системата на обикновени хора, които да провеждат тестове в реални условия. Автовобилният  производител твърди, че само квалифицирани инженери могат да се справят с технологията, като техният брой към момента е сериозно ограничен. И за да участват в изпитанията, дори инженерите преминават изпити.


Mercedes-Benz автопилот


Представител на Mercedes допълни, че компанията няма намерение да убеждава потенциалните си клиенти да се доверяват на системите за автономно движение. Новата технология в автомобила трябва да бъде доведена до съвършенство, за да може да стане максимално предсказуема за неговия собственик.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Заглавието ми звучи като популярния израз: "Татко ще ми купи колело ама друг път."
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Azz ( преди 3 години )
    Нищо не става вече от тези...Толкова нескопосано копират БМВ че няма как да е по зле.Че дори се изхвърлят сериозно но само на приказка...Новите им технологии са старите вече на БМВ.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма как да я доведеш до съвършенство и да го пуснеш тогава този DRIVER PILOT!!!! Пътната обстановка е несъвършеннна, постоянно изменяща се и изисква постоянно обучаващ се и нагаждащ се софтуер! Наемайте софтуерни инжинери и не се оправдавайте :)))))