IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen предаде на клиентите си над 14 000 бройки от ID.3

Електромобилът получи 5 звезди на краш-тестовете Euro NCAP (ВИДЕО)

Германският автомобилен производител Volkswagen пусна съвсем скоро своя електрически хечбек ID.3 на пазара. За 6 седмици от началото на приемането на заявки компанията е отчела 38 000 поръчки, като 14 000 от тях вече са изпълнени, съобщава Carscoops.


Volkswagen ID.3


Още 34 000 човека са се записали в листата на чакащите, като от Volkswagen обявиха, че не са очаквали толкова голям интерес към модела. На всичко отгоре, неговото излизане на пазара беше отлагано на два пъти заради проблеми със софтуера, някои от които все още не са решени напълно.В момента компанията произвежда базовите версии с един електромотор, поставен за задната ос. Догодина ще стартират и реализацията на по-мощните варианти с два електромотора, които са и с увеличен пробег.

В същото ID.3 успешно премина краш-тестовете на Euro NCAP, като получи максималните 5 звезди за защита на водача и пасажерите. Изграденият на платформата MEB електрически хечбек получава 87% за защита на възрастните и 89% за защита на децата в салона.



Oт Euro NCAP пocoчвaт, чe пpи електромобила cтaндapтнo e вĸлючeнa cиcтeмaтa зa избягвaнe нa yдap. Пpи евентуално възниĸвaнe нa тaĸъв шофьорът и останалите хора в колата мoгaт дa paзчитaт нa cиcтeмaтa зa бъpзa пoмoщ е-Саll, ĸaĸтo и нa cиcтeмa зa aĸтивиpaнe нa cпиpaчнaтa cиcтeмa cлeд ĸaтacтpoфaтa, ĸoятo гapaнтиpa, чe пpeвoзнoтo cpeдcтвo нямa дa пpoдължи cвoбoднo движeниeтo cи cлeд инцидeнтa.

Снимки и видео: Volkswagen

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди ( преди 3 години )
    Ами хора цените в Германия ID 3 базово 26хил. евро, ID 4 базово 34 000 евро. Продажби в България за масовият потребител ама друг път! Нека перачите на пари да влязат в действие СЕГА!! :-)))
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди ( преди 3 години )
    Хората вече готвят ID 4, там филма ще е още по интересен!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    кой мъж купува кола на жена си нали за това си има любовник
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #8, всеки с мозък би избрал Приуса, който след 10 години ще е като нов за разлика от чирепа ИД, който след 10 години ще става само за скрап и то в случай че не се е самoзапалил с тия корейски батерии от LG chem..
  • #7
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Хой ( преди 3 години )
    Невероятен автомобил. Браво. Вече десетилетие пред оризарите
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Yes! ( преди 3 години )
    Браво, предният джам не помръдна! Интериор широк колкото Пасат, 204 коня на задно - перфектната кола!
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Това са само предварителни поръчки
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От всяко продадено ID.3 немците са на загуба, а корейците от LG chem, които правят батериите - на печалба. До това води немската технологична немощ.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Всеки път като гледам изпитанията на аварийното спиране , се замислям :1. Колко нелепи инциденти ще се предотвратят , и 2. Защо не правят изпитания при завой на пешаходна, в Бг е едно от най-опасните места за пешаходци.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Коментатор ( преди 3 години )
    А някой знае ли какво има под предния капак? Багажник или нещо друго.