IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen предаде на клиентите си над 14 000 бройки от ID.3

Електромобилът получи 5 звезди на краш-тестовете Euro NCAP (ВИДЕО)

Германският автомобилен производител Volkswagen пусна съвсем скоро своя електрически хечбек ID.3 на пазара. За 6 седмици от началото на приемането на заявки компанията е отчела 38 000 поръчки, като 14 000 от тях вече са изпълнени, съобщава Carscoops.


Volkswagen ID.3


Още 34 000 човека са се записали в листата на чакащите, като от Volkswagen обявиха, че не са очаквали толкова голям интерес към модела. На всичко отгоре, неговото излизане на пазара беше отлагано на два пъти заради проблеми със софтуера, някои от които все още не са решени напълно.В момента компанията произвежда базовите версии с един електромотор, поставен за задната ос. Догодина ще стартират и реализацията на по-мощните варианти с два електромотора, които са и с увеличен пробег.

В същото ID.3 успешно премина краш-тестовете на Euro NCAP, като получи максималните 5 звезди за защита на водача и пасажерите. Изграденият на платформата MEB електрически хечбек получава 87% за защита на възрастните и 89% за защита на децата в салона.



Oт Euro NCAP пocoчвaт, чe пpи електромобила cтaндapтнo e вĸлючeнa cиcтeмaтa зa избягвaнe нa yдap. Пpи евентуално възниĸвaнe нa тaĸъв шофьорът и останалите хора в колата мoгaт дa paзчитaт нa cиcтeмaтa зa бъpзa пoмoщ е-Саll, ĸaĸтo и нa cиcтeмa зa aĸтивиpaнe нa cпиpaчнaтa cиcтeмa cлeд ĸaтacтpoфaтa, ĸoятo гapaнтиpa, чe пpeвoзнoтo cpeдcтвo нямa дa пpoдължи cвoбoднo движeниeтo cи cлeд инцидeнтa.

Снимки и видео: Volkswagen

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ID. 3 е с 2 см. по-къс от Golf 8, но вътрешното пространство е по-скоро, като на Passat. Това се дължи на дългото междуосие.