IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault също зачеркна дизела

Компанията повече няма да разработва двигатели с такова гориво

Френската група Renault е поредният автомобилен производител, който се отказва от дизеловите агрегати. Компанията спира всички проекти, касаещи мотори с този тип гориво, обяви Жил Ле Борн, технически директор на марката.


Renault дизел


В Renault са уверени, че дизеловите двигатели съвсем скоро ще станат история, като ще отстъпят място на модерни силови агрегати, отговарящи на последните тенденции в автомобилната индустрия и компанията ще се съсредоточи именно върху тяхното развитие.

Вместо върху разработката на нови дизели французите ще насочат всички своите ресурси към електрификация на своята моделна гама. Началото на тази стратегия ще постави новото Renault Megane, чийто дебют ще се състои в края на 2021 година, казва още Ле Бон, цитиран от изданието Auto Infos.


Renault Megane eVision


Все пак, от компанията уточниха, че не се отказват от дизеловите си модели, които в момента са на пазара. Те ще продължат да се предлагат, както и досега. Всички проекти по подобряване на този тип мотори, както и разработката на нови, са спрени. В Renault са уверени, че през 2025 година всеки автомобил на марката ще бъде хибрид в някаква степен.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нзпомняне ( преди 3 години )
    На състезателите с 300+ кс, че тук става въпрос за коли нормални не бангии които след яко юркане с дни е отворен предният капак. PS На моите автомобили отварям капаците за наливане на течност за чистачки, щото са купени от магазина. Успех на пилотите.
  • #23
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Данаил Стоянов ( преди 3 години )
    Отказват се от това, което правят най-добре
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Рено Меган ( преди 3 години )
    Парлапане Парлапане къде ще стигнеш 2 ТДИ по нанагорнището към витиня. С моя Меган ще те дух а като пътен знак. Рено Меган РС Трофи 1.8т 300к.с..... 420NM.
  • #21
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Парлапан ( преди 3 години )
    Добре е да говорите за дизели ако карате 2.0 tdi c Euro 6+ scr катализатор... но вие не карате, защото са ви скъпи. Що се касае до бензина - нямам нищо против да се надбягваме с 1.8 турбина ... по нанагорнището на Витиня. Ще се смея дълго
  • #20
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Дизел ( преди 3 години )
    Имах Рено 2 литра чист дизел/95/, после рено 1.8 бензин/98/ и сега 1.5 dci/2012/! Никога досега , общо тия 15 години с тях каране не ми се е налагало да сменям абсолютно нищо по двигателите! Ама най се кефя, като видя Пасати, бмв-та, голфове, мерджани и други подобни подобия на *** след 2005-та,като тръгват да изпреварват, започвам да губя маркировката по пътя... Ама, нали българина/*** е фен на немското... Кавал да ви е!
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Истината ( преди 3 години )
    Както пише един колега по-долу едва ли някой от тук пишещите има опит с дизел Евро 6 и нагоре. Аз имам и казвам че в гаражи те ми не мирише на дизел. Успех в оплюването и напред бензиновите миксери от 0,9 до 1,4 литра.
  • #18
    7 rate up comment 5 rate down comment
    tsekov1973 ( преди 3 години )
    И Рено да махнат
  • #17
    7 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно и на франсетата вече им дойде алъла, само лоените немски мозъци останаха да си притракват с канцероганните душегубки.
  • #16
    9 rate up comment 1 rate down comment
    GTE ( преди 3 години )
    20 tfsi върви страхотно, но е в пъти по-комплициран и скъп от 20 ТДИ, 20 tfsi при еднакво каране с дизеловия конглокент харчи неразумно много и варианта за газифициране е безумно скъп и трудоен. Дефектите са трудно отстраними, а дюзите и помпата за високо налягане на бензиновия аналог са баснословно скъпи. Има едно много същественно нещо и то е че дизела като гориво отдава много повече от енергията си за работа, а бензина я отдава за топлина
  • #15
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Мхм ... ( преди 3 години )
    Аз па отдавна съм зачеркнал рено като автомобил, било то с дизел или не!