IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 отговори на "Ракетата" на Brabus

Доработеният от G-Power седан също развива 900 коня, но е по-бърз и по-евтин

Тунинг-ателието G-Power от германското градче Айхах в Бавария представи своя отговор на показания само преди дни лифтбек Brabus Rocket 900. Доработеният спортен седан BMW M5 е получил името G5M Hurricane RR, като ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,5 секунди.


G5M Hurricane RR


На феновете на тунинга със сигурност името G5M Hurricane RR им е добре познато, тъй като през пролетта беше представена версия на BMW M5 с 840 конски сили. Brabus Rocket 900 вдигна летвата в надпреварата за мощност и това накара експертите от G-Power бързо да реагират. Тяхната нова версия на G5M Hurricane RR вече развива 900 конски сили и 1050 Нм, като въртящият момент е ограничен за запазване на автоматичната скоростна кутия (същото е при Brabus Rocket 900).

Стандартното BMW M5 Competition развива 625 конски сили и 750 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, а максималната му скорост е 305 км/ч. При G5M Hurricane RR времето за достигане на 100 км/ч от място е 2,5 секунди, а максималната скорост достига 350 км/ч (при Brabus Rocket 900 тези показатели са съответно 2,8 секунди и 330 км/ч).


G5M Hurricane RR


Инженерите от Айхах, за разлика от колегите си от Ботроп, са подобрили характеристиките на мотора, без да увеличават работния му обем. Подменени са обаче всички основни компоненти на двигателя, поставени са по-мощни турбокомпресори, нова всмукателна и изпускателни системи, преработена система за охлаждане и нова програма управление на мотора и на трансмисията.

Промените са доста скромни в сравнение с конкурента от Brabus. Поставен е нов карбонов капак с отверстия за охлаждане на мотора, а окачването е снижено с 30 мм. Има и нови 21-цолови джанти, както и 4 тръби на изпускателната система. Интериорът също ще се променя, но само по изрично желание на клиента.


G5M Hurricane RR


Интересното е, че в G-Power са доработили версията на BMW M5 преди фейслифта, но това е така, защото проектът е стартирал още през миналата зима. Фирмата обаче е готова да се справи и с обновения модел, като клиентът плаща 117 852 евро за автомобила плюс още 115 000 за преработката. За сравнение, Brabus Rocket 900 е по-скъп - първият готов автомобил е оценен на 427 000 евро.

Снимки: G-Power

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бате мн ме кефи как тунинг студиото носи имаето на G класата,
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    от един... ( преди 3 години )
    пернишки дол дренки: гоуфа и бенвето! мечтата на винкел скакауецо!
  • #8
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Смяна на караула! ( преди 3 години )
    Навремето БМВ бяха известни, че могат да завиват а Мерцедес, че дърпа на правите. Сега май нещата драстично се промениха - Мерц завива, а БМВ търси права отсечка...
  • #7
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Бул Гер ( преди 3 години )
    Момченце с пикливо БееМВе-це.Пичове верно ... Пораснете малко... поне
  • #6
    7 rate up comment 14 rate down comment
    а бе ( преди 3 години )
    кажи му БъркаМаслосВода-драйвер и го остай да пасе!
  • #5
    8 rate up comment 21 rate down comment
    До долните .. ( преди 3 години )
    момченца с бенвенца, да ви го преведа щото явно не поназнайвате инглиш: става въпрос за Мерцедес ГТ с 4 ВРАТИ! Демек по-отдавнашния (от некви си 2-3 годинки) конКУРент на М8! Или гражданска кола с 4 врати, доста по-голям багажник от 8-та и т.н. Та точно той ги бие с по 5-10секунди!Иначе ако си фантазирате за истинския Mercedes GT R или не дай си Боже GT Black Series разликата с бенвенцата на Нордшлайфе е в порядъка на МИНУТИ!
  • #4
    6 rate up comment 14 rate down comment
    На Нордшлайфе ... ( преди 3 години )
    Мерцедес GT4 door бие М5 Competition с 10сек., а M8 Competiton с над 5сек! За незнаещите - това е цяла Вселена по-бързо.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    май по точно обраното пич?
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Да се качват на Ринга и да гледаме официални резултати !Така утре някой и под две секунди ще обяви, за да продава !
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Ракетата на БМВ ще стигне малко по-бавно до сервиза от ракетата на Мерцедес ;))) (или малко по-бързо ако се вярва на car reliability index)