IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz създава четвърта отделна марка

В нея ще влязат G-Class и всички негови модификации

Компанията Mercedes-Benz обяви създаването на нова марка, която ще е част от компанията и ще стане четвъртата след AMG, Maybach и EQ. Под новия суббранд, създаден специално за G-Class, ще се произвежда както стандартният всъдеход, така и многобройните му модификации, съобщава AutoHome.


Mercedes-Benz G-Class


В изявлението си от Mercedes-Benz твърдят, че към момента производствените мощности на компанията не успява да задоволят търсене на "Гелендваген". През 2019 година компанията е продала близо 35 000 бройки от G-Class, като заради огромната популярност на всъдехода в Китай беше пусната допълнителна "бюджетна" версия само за местния пазар.

Именно излизането на Mercedes-Benz G 350, който е оборудван с 4-цилиндров бензинов турбомотор с 258 конски сили, е убедило шефовете на компанията, че моделът трябва да бъде предлаган отделно.

Според някои информации, още през 2023 година версиите на G-Class с двигатели с вътрешно горене ще бъдат спрени, като следващото поколение ще е само електрическо. В Mercedes действително обмислят версия на G-Class само на ток, но тя ще влезе в семейството EQ, където освен стандартни модел попадат товарният ван EQV на базата на V-Class и кросоувърът EQC, който получи и версия EQC 4x4², разработена специално за движение по тежък терен.

Снимка: Mercedes-Benz


0 от 500