IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini отново ще ремонтира Aventador SVJ

Този път проблемът със суперколата е в окачването

Италианският производител Lamborghini обяви втора сервизна акция на суперколата си Aventador SVJ за тази година. Този път проблемът е в предната част на окачването, което е произведено от германската компанията за автомобилно оборудване Thyssenkrupp.


Lamborghini Aventador SVJ


В основата на Lamborghini Aventador е монокок от въглеродни нишки, който отпред и отзад е закрепен на пространства рама от алуминий. На нея за закачени силовият агрегат и окачването. Рамата е производство на Thyssenkrupp System Engineering GmbH, като се оказва, че при поставянето на резбата за нейния монтаж са използвани неправилни инструменти. Така здравината на точката на закрепване не е достатъчна и при движение окачването може буквално да се разпадне.

Засега няма регистрирани инциденти заради дефекта, като е известно, че три от суперколите, при които е открит този проблем, са произведени за пазара в САЩ и все още са на разположение на дилърите, тоест не са продадени. Те ще бъдат върнати в завода в Италия, където предната част на окачването ще бъде подменена напълно.


Lamborghini Aventador SVJ


През пролетта Lamborghini вече организира сервизна акция за модела Aventador SVJ, но тя беше по друга причина. Оказа се, че при опит да се отвори вратата отвътре, механизмът блокира, като шофьорът и спътникът му не могат да напуснат автомобила. Общо 26 бройки от суперколата бяха вкарани в сервиза за ремонт.

Снимки: Lamborghini

0 от 500