IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach GLS е готов за производство

Луксозният всъдеход излиза във версия 600 4MATIC и струва минимум 160 500 долара

Компанията Mercedes-Benz е готова за старта на производство и съответно за излизане на пазара на най-луксозния си всъдеход. Той ще се продава под марката Maybach, като в основата му е моделът GLS във версия 600 4MATIC, съобщават медиите в САЩ.


Mercedes-Maybach GLS 600


Всъдеходът ще се произвежда именно в американския завод на Mercedes, като вече е известна и цената на базовата версия на модела на местния пазар - 165 500 долара. Срещу тях клиентът получава високо оборудване, комфорт, безопасност и невероятна производителност на задвижващата система.

За първи път при SUV модел трилъчевата емблема на Mercedes-Benz ще бъде поставена на предния капак, а не на решетката на радиатора, което трябва да подчертае есклузивността на модела. За луксозния всъдеход са предвидени 22-цолови джанти, както и допълнителни хромирани детайли по каросерията с емблеми и надписи Maybach.


Mercedes-Maybach GLS 600


Германският производител твърди също, че GLS 600 разполага с най-луксозния интериор, създаван някога за SUV-модел, който ще е и най-умният. Идеята е шофьорът и пасажерите да се наслаждават на индивидуален комфорт, като по тази причина задният ред седалки е разделен на две. И четирите кресла в салона за с вентилация и отоплени, като са обшити с кожа Nappa. Ако клиентът иска, Mercedes ще предлага пето място като опция.

Всъдеходът ще получи и най-съвременните технологии, като в стандартното оборудване влиза. 12,3-инчов сензорен дисплей на системата Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Предвидени са още 4-зонов климатик, два 7-инчови таблета, вградени в предните седалки, безжично зареждане на смартфони, както и отопляеми (съответно охлаждащи) поставки за чаши, а също така и аромат на Mercedes-Maybach.


Mercedes-Maybach GLS 600


Компанията залата и на безопасността, като GLS 600 ще бъде на много високо ниво в това отношение. Той ще получи системи за автономно движение, които ще контролират скоростта и ще поддържат лентата на пътуване. за всъдехода е предвидена и нова версия на системата Mercedes-PRE-SAFE PLUS. Тя разпознава пътни знаци, регулира скоростта на базата на зададения маршрут в навигационната система, помага при пресичане на кръстовища и има функция за аварийно спиране. Предвиден е и пакет Active Parking Assist, който включва 360-градусова камера. Тя улеснява шофьора, тъй като предава картина на всичко, което се случва около автомобила и така улеснява и най-сложната маневра за паркиране.

Освен, че е много луксозен и безопасен Mercedes-Maybach GLS 600 е и машина със сериозни характеристики. Под капака му е поставен 4,0-литров V8 двигател, развиващ 550 конски сили. Той позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.

Още снимки на най-луксозния SUV в историята на Mercede-Benz - вижте в галерията:

Всъдеходът получава и окачване AIRMATIC, при което, благодарение на огромни брой сензори, настройките се променят светкавично. При ускорение, например, окачването се снижава с 15 мм, като така се намалява съпротивлението и се увеличава стабилността. За модела е предвиден и режим на движение "Maybach", който е фокусиран върху максимален комфорт за пътниците на задните седалки. При него ускорението е плавно, като трансмисията и окачването са така настроени, че да намалят максимално вибрациите.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500