IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обнови Tipo и добави крос-версия

Моделът получи нов 3-цилиндров двигател и по-мощен дизел

Италианският производител FIAT обнови семейството Tipo, като включи в него вариант Cross. Според компанията, именно ще трябва да изиграе ролята на липсващия в гамата на модела кросоувър.


FIAT Tipo


Обновеното Tipo получава преработена решетка на радиатора с надпис FIAT, която е съчетана с нови фарове. Променена е и предната броня, като тя вече е хромирана. Различни са задните светлини, както и двата вида джанти, предлагани за модела - 16- и 17-цолови.

Що се касае до салона на модела, в него има нов 7-инчов приборен панел и 10,25-инчов екран на мултимедийната система UConnect, а също така и нови волан и лост за смяна на предавките.


FIAT Tipo


Голямата новост в гамата на Tipo е крос-версията на базата на хечбека. Тази модификация разполага с по-твърда каросерия с допълнителни защитни елементи по нея, както и с по-големи колела. Вариантът Cross е получил и модернизирано окачване, в резултат на което пътният просвет е увеличен с 4 см.

Промени има и в гамата двигатели, в която попада 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,0 литър, който развива 99 конски сили 190 Нм. Досегашния такъв агрегат разполагаше 94 конски сили и 127 Нм. За обновеното Tipo ще се предлага и доработен 1,6-литров дизелов двигател Multijet със 128 л.с. При него увеличението е 10 конски сили Има и екологична дизелова версия с 94 конски сили.

Още снимки на обновеното семейстно Tipo - вижте в галерията:

Снимки: Fiat

0 от 500