IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обнови Tipo и добави крос-версия

Моделът получи нов 3-цилиндров двигател и по-мощен дизел

Италианският производител FIAT обнови семейството Tipo, като включи в него вариант Cross. Според компанията, именно ще трябва да изиграе ролята на липсващия в гамата на модела кросоувър.


FIAT Tipo


Обновеното Tipo получава преработена решетка на радиатора с надпис FIAT, която е съчетана с нови фарове. Променена е и предната броня, като тя вече е хромирана. Различни са задните светлини, както и двата вида джанти, предлагани за модела - 16- и 17-цолови.

Що се касае до салона на модела, в него има нов 7-инчов приборен панел и 10,25-инчов екран на мултимедийната система UConnect, а също така и нови волан и лост за смяна на предавките.


FIAT Tipo


Голямата новост в гамата на Tipo е крос-версията на базата на хечбека. Тази модификация разполага с по-твърда каросерия с допълнителни защитни елементи по нея, както и с по-големи колела. Вариантът Cross е получил и модернизирано окачване, в резултат на което пътният просвет е увеличен с 4 см.

Промени има и в гамата двигатели, в която попада 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,0 литър, който развива 99 конски сили 190 Нм. Досегашния такъв агрегат разполагаше 94 конски сили и 127 Нм. За обновеното Tipo ще се предлага и доработен 1,6-литров дизелов двигател Multijet със 128 л.с. При него увеличението е 10 конски сили Има и екологична дизелова версия с 94 конски сили.

Още снимки на обновеното семейстно Tipo - вижте в галерията:

Снимки: Fiat

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пробвах "Mirror" версията 95к.с. инжекцион ца това купе идва слабичък, предполагам че новите с турбо ще са с по-добра динамика.. удобни седалки, дори при шофьор от 180/120кг зад него имаш достатъчно място, багажника просторен, в синьо с джанти в два цвята изглегда много добре, Смятам че за цена близка до тази на "Дачия" е по-добрия вариант. Друга алтернатива на Дакия-та е ситроен "С-elise"
  • #8
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Мдам.... ( преди 3 години )
    Италианските бклуци се размножават след финансовите инжекции на Пежо.
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    6-ти , както сам казваш - нов автомобил, какво значение има къде е правен! Мерцедес имат завод за камиони и автобуси в Турция, Рено , Тойота и Хонда също имат заводи. До скоро работех доста години в Германия - често се срещаше , най-вече в хечбек варианта.
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Някои по същество, с лични впечатления? Турски или не, нов автомобил. И може би не лош вариант за България. Гледах тест на хечбека, отзивите бяха позитивни.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Фактологията ти е като на вестник Уикенд...
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    "Тази модификация разполага с по-твърда каросерия ..."?!?! Може би става въпрос за по-твърдо окачване? И още " .. 1,6-литров дизелов двигател Multijet със 128 л.с." Ако сте руски сайт е вярно:)))
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На малка и лека кола за града около 1 тон 100 коня не са и малко и напълно достатъчно. Е ако си си взел някакъв огромен джиб от премиумите и си се стиснал на 150 коня (те от толкова почват новите) ще го ядеш асфалта да.
  • #2
    2 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Турска каросерия от Тофаш, китайски двигател от Чери, емблема от Италия. Що е то? Фиат Тъпо, после защо била най-зле продаваната кола в класа си и даже един Логан не може да бие :D
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много добре! Ако запазят и цените, ще е супер. Тоя 3-цилиндров бензин звучи интригуващо.