IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата Mercedes-AMG One ще развива над 1200 конски сили

Производителят прави промени по дизайна и оборудването на автомобила

Нови подробности за хиперколата Mercedes-AMG One бяха публикувани от изданието The Supercar Blog. Най-важната от тях е свързана с мощността на автомобила, който се задвижва с агрегат от състезателен болид от Формула 1.


Mercedes-AMG One


Според новите информации, мощността на хибридната система ще надхвърли 1200 конски сили. Засега от Mercedes-AMG не са коментирали тези твърдения, а компанията се ограничава единствено със съобщения, от които става ясно, че прототипът все още се тества на писта с цел намиране на правилните настройки на агрегатите.

Известно е обаче, че ще бъде произведени 275 бройки от Mercedes-AMG One, като всички те ще използват агрегати от болид от Формула 1. В неговата основа е 1,6-литров V6 турбомотор, на който ще помагат 4 електромотора. Задвижващата система предстои да бъде адаптирана към изискванията за нива на шум, тъй като засега не отговаря на тях.


Mercedes-AMG One


Самата кола ще претърпи и някои промени във външния си вид в сравнение с показания концептуален модел AMG One. Тя ще получи "по-голям фиксиран аеродинамичен елемент в задната част", който ще замени активния заден спойлер. Тръбите на изпускателната система ще бъдат четири на брой, а на три, както при показания прототип. За серийната версия са предвидени и нова джанти.

Премиерата на хиперколата е предвидена за началото на 2021 година, а стартът на продажбите е насрочен за пролетта.

Снимки: The Supercar Blog

0 от 500