IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Корейци изобретиха батерия, която позволява 1000 км пробег

Компанията SK Innovation е готова и с друг впечатляващ проект

Корейската компания SK Innovation разкри подробности за две свои нови разработки на батерии за електромобили. С една от тях превозното средство ще изминава 800 километра с две зареждания по 10 минути, а с другата пробегът ще е 1000 километра без спиране. Представянето на двата нови продукта беше част от форума InterBattery 2020, организирано в Сеул от Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея.


SK Innovation


От компанията твърдят, че целта им е била да направят най-добрите батерии за електромобили. Експертите от SK Innovation посочват и основните критерии при оценка на акумулаторите - безопасност, бързина на зареждане и разстояние, което автомобилът изминава с едно зареждате.

Именно те са в основата на всички батерии, произведени от SK Innovation през последите 10 години. За този период няма нито един случай със запалване на батерия на компанията, което си е сериозно постижение, въпреки че то няма как да бъде оценено, тъй като SK Innovation не произвежда акумулатори в мащабите на големите си конкуренти Panasonic, LG Chem и CATL.

Корейската фирма разкри, че до края на на 2020 или в началото на 2021 година ще представи новата си батерия, която осигурява пробег от 800 километра с две зареждания за по 10 минути. Ако тя бъде одобрена от производителите на електромобили, ще се предлага на всеки от тях и ще помогне за разпространението на превозните средства по света.

По-важната разработка обаче е на акумулаторна батерия, която ще осигури 1000 километра пробег. Тя вече е изпробвана на тестови електомобили, като използва никел с повишена плътност и е напълно ефективна дори сред хиляди зареждания и разреждания, твърдят от компанията.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много електрички могат и над 1000 км да направят ама ако ги караш с 30 км в час.Естествено тук не се говори за това.Новина за лаици в стил вестник Шок