IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа безпилотен автомобил от ново поколение

В основата на технологията е хибридният кросоувър Escape

Компанията Ford представи концептуален модел, на който ще се тества система за автономно движение от четвърто поколение. В нейната основа е хибридният кросоувъра Escape, след като при предишната - трета генерация, на тази технология беше използван седана Fusion.


Ford Escape


Новият комплекс позволява движение без участие на човека. Мощността на изчислителните системи е увеличена значително, а лидарите и радарите са по-ефективни. Освен това, машината е получи и камери с по-висока резолюция. Всичко това трябва да подобри възможностите на електрониката, която ще открива и разпознава както неподвижни, така и движещи се обекти около автомобила.

Модернизирана е и системата за почистване на органите за наблюдение. Камерите разполагат с допълнително подаване на въздух под високо налягане, а дюзите, през които минава течността минава, са повече. Доработен е и самият кросоувър, който е получил допълнителни батерии за компенсиране на разхода на енергия, свързан с поставянето на нови компоненти.

От Ford отбелязват, че системата за автономно движение и напълно собствено производство, като тя е насочена предимно за лекотоварни автомобили. Следващата стъпка в нейното приложение ще бъдат такситата и колите за временно ползване (райдшеринг). Все още обаче не са ясни сроковете, в които новата технология ще се появи в употреба.

Снимки: Ford

0 от 500