IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda NSX напусна още един пазар

Продажите на хибридната суперкола продължавата да намаляват

Суперколата Honda NSX напуска пазара в Австралия, след като през тази година не беше продадена нито една бройка от модела, съобщава изданието CarExpert, като се позовава на актуалната статистика.


Honda NSX

Оказва се, че през тази година японският производител не е продал нито един екземпляр от модела. През 2019 година са отчетени само 3 продажби на NSX, а през 2018-а са две. Толкова са отчетени и през 2016 и 2017 година.

Решението за отказ от предлагането на суперхибрида на австралийския пазар е свързан с плановете за реструктуризация на компанията. Honda се готви да преразгледа основно моделната си гама, като ще премахне от нея моделите със слаби продажби и да съкрати дилърствата си.


Honda NSX


Спортният модел се продава за 420 000 австралийски долара, като е оборудван с 3,5-литров мотор V6 с две турбини, два електромотора и 9-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Мощността на задвижващата система е 573 конски сили, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Просто Рено да по-добри!
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Доколкото съм гледал разни ревюта и впечатления, колата е доста интересна, бърза и със страхотно управление. Със сигурност е изпипана технически. Но наистина ми е трудно са си представя, че има опашка от желаещи да дадат 250к евро за Хонда. Кво да правим - светът е такъв, повечето хора, които могат да си я позволят ще търсят други емблеми :)
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Някой ( преди 3 години )
    Хакнали сте минуси на коментар номер 1,но човека е прав. Ако са близо 250 хил. Евро, хората няма да си купят Хонда. Има по-евтини ферарита, ламборгини, шевролет корвет... Затова и нямат нито една продажба.
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гледах по Ауто Мотор Спорт ТВ , като я тества Кристиян Менцел . На края думите му бяха :"Свалям им шапка на японците!".
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Японците много време я проектираха тази кола и резултатът е добър. Става дума за демонстрация на технически способности и напредък. Пазарната й ниша е силно ограничена и за това се преорентираха към GT състезанията където имат успехи.
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ама ти за комплексари ли говориш или за карачи? 2,9 сек. 0-100км./ч. е отлично и при това модерен хибрид. И отличен дизайн.
  • #1
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Уау ! Това са към 250 000 евро ! Мисля че някой марки не си правят хич сметката . Когато някой има толкова пари за кола - едва ли ще ги даде за Хонда . Просто имиджа на марката не е такъв . А в този ценови диапазон имиджа предполагам е съществен компонент - в крайна сметка подобна непрактична кола се купува най вероятно за да прави впечатление - има много други марки които биха се справили чувствително по добре на този фронт.