IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Hyundai Motor отложи премиерата новата Kia Sportage

Кросоувърът ще бъде преработен и ще излезе чак през пролетта

Премиерата на новото поколение на Kia Spotage трябваше да бъде представено през втората половина на тази година, но се оказа, че тя е преместена за пролетта на 2021 година. Решението е на новия председател на Борда на директорите на Hyundai Motor Group - Ей-Сун Чунг, съобщава изданието Koean Car Blog.


Kia Sportage


Според информациите, новият шеф на корейския производител се е срещнал с дизайнерите и инженерите, работещи по автомобила и твърдо е отказал да се правят каквито и да е компромиси, за да бъде ускорен процеса на подготовка и съответно моделът да бъде представен срок. Чунг лично е настоял за отлагане на премиерата, което е позволило печеленето на време и подготвянето на продукт с безупречно качество.

Именно намесата на новия шеф е и причината за оставката на главния дизайнер на Hyundai Motor Group - Люк Донкерволке, който отговаря за облика на моделите на Genesis и KIa. Той лично е разработвал дизайна на новия Sportage, като напускането му се дължи на разногласия с ръководство по въпроса.


Kia Sportage


За следващия Sportage е известно, че ще раздели една платформа с показания неотдавна Hyundai Tucson, като ще получи и неговите агрегати. Очаква се, Kia да предложи и версия с увеличено разстояние между двете оси. Тестов прототип на този вариант наскоро беше заснет в Южна Корея.

Снимка: Koean Car Blog

0 от 500