IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденият Hummer не съществува реално

General Motors разпродаде първата серия от пикапа, без да има дори готов прототип

Световната премиера на пикапа GMC Hummer EV трябваше да се състои през май, но коронавирусната пандемия промени плановете. Електромобилът беше представен преди няколко дни, но на самата премиера реална машина отсъстваше, а бяха показани само компютърни изображения.


GMC Hummer EV


Концернът General Motors публикува и 6-минутно видео, в което се вижда как Hummer EV се справя с много тежки терени. И когато филмчето приключи, всички очакваха на сцената да се появи големият, красив и мощен пикап, но това така и не стана. А причината е, че американският производител все още не разполага с готова машина.

От GM признаха, че са готови с дизайна, като имат платформа с акумулатори, но не и краен продукт. Той трябва да бъде завършен в края на 2021 година, но в компанията са притеснени, че времето може да не стигне. Още повече, че първата серия, която струва 112 000 долара, беше разпродадена за 10 минути след премиерата.



"Нямаме готов автомобил, като все още работим по първия си тестови прототип. Автомобилът от видеото е само за демонстрации", призна главният инженер на GMC - Ал Опенхайзер.

Ситуацията може да изглежда шокираща за някои, но подобен подход става все по-разпространен. Производители показват автомобили на бъдещето, без да имат реални разработки и не се притесняват да приемат поръчки, както го правят за готовите вече модели.

Още снимки на бъдещия електрически пикап - вижте в галерията:

Снимка и видео: GMC

0 от 500