IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя електрическият Mercedes-Benz на тежък терен

Компанията явно подготвя прототипа EQC 4x4² за серийно производство (ВИДЕО)

Компанията Mercedes-Benz подложи представения наскоро концептуален всъдеход EQC 4x4² на сериозни изпитания. Те бяха проведени в суровите условия на планините на северна Италия.


Mercedes-Benz EQC 4x4²


За тестовете инженерите на германския производител избраха пътища край град Бардонекия. Трасето в района е известно с опасните си завои и заснежените си участъзи. Въпреки рискования избор, прототипът на електрическия всъдеход успешно се справи с поставените му задачи, като премина през различни покрития на пътната настилка - от сух асфалт до чакъл и заснежени стръмни склонове.

Електрическият всъдеход е изграден на платформата EQC, която е в основата на серийния Mercedes-Benz EQC 400 4Matic. В същото време обаче концептуалният модел представлява приемник на предишния прототип на компанията - E 400 All-Terrain. Разликата е, че пътният просвет на EQC 4x4² е с 200 мм повече, което му позволява да премине през брод с дълбочина до 400 мм.



Под капака на Mercedes-Benz EQC 4x4² инженерите са поставили познатия от серийния  EQC 400 4Matic силов агрегат, включващ два електромотора с мощност 408 конски сили и 762 Нм въртящ момент. Те се захранват от литиево-йонна батерия с капацитет 80 кВт/ч. Всъдеходът беше представен като концептуален модел, който трябва да покаже възможностите на компанията, но явно ще се появи в серийно производство.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фф ( преди 3 години )
    Ха ха.... който може купува електрички.....ела да видиш в истинската Европа...който не може....злобее....така е от началото на сътворението....
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    RIM ( преди 3 години )
    Няма човек, който да се е качил и покарал, чул песента на вятъра и гъдела от тягата и да не ми е казал е тва е, следващата ще е такава. И човек с АМГ 612 коня ми е слизал ухилен с очи като копчета. Гнилоч, празни джобове и изгорели газове - всички били купували доказани технологии.. Не ме разсмивай. Всички чакат да паднат цените и да се нароят зарядни на всеки стълб за улично осветление като в Англия. Това чакат всички. Другото са приказки от Шехерезада за пустиня и смели герои. Ела в реалността
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много реклами, много приказки, много надежди за светлото бъдеще..... а накрая едно голямо нищо. Хората не се интересуват от електрически коли и продължават да си купуват традиционни доказани технологии. Тази тенденция е още по силна при офроуд автомобилите. Ще повярвам че електрическите джипове са бъдещето когато талибаните в третия свят почнат да ги купуват вместо Toyota. Като почнат да прекосяват пустините в Африка и Автралия, тогава ще повярвам че електриките са наистина заместител на ДВГ.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1: То хубаво като играчка,но защо е един от най-продаваните премиум електрички ,а този мерцедес го има продаден на шефа на мерцедес и чистачката му :)Майтапа настрана,прочети колко зле се представят с продажбите му,дори от Мерцедес не са очаквали да са толкова слаби.. :)
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Яздач ( преди 3 години )
    Супер е!
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Въх, че грозна предница.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Коментатор ( преди 3 години )
    Те тези електрички всичките са като количките с дистанционно от детството с тези моторчета.