IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Fiat 500 получи интересна опция

Втора врата от дясно улеснява достъпа до салона

Fiat представи новия 500 Electric (или 500e) в началото на март тази година. Електрическият модел тогава даде представа какво да очакваме от едноименната гама занапред, а сега към гамата бе добавена нова версия, наречена 500 Electric 3+1.


Fiat 500e 3+1


Всъщност, това е абсолютно същият електромобил, на който, обаче, е добавена допълнителна врата от дясната страна, за по-лесен достъп на пасажерите. Да, може би звучи странно, че няма такава и откъм страната на водача, но от Fiat обясняват, че това е достатъчна и практична "екстра", която да послужи на хората със семейства да вършат по-лесно ежедневните си задачи. Като например да товарят и разтоварват децата си към водене и прибиране от училище, например.

Fiat 500e 3+1 на практика не се различава от нормалния електромобил, като размерите и на двете машини са идентични. Единствената разлика е, че стационарният заден панел от двуврата версия тук е преработен в малка врата, отваряща се срещуположно на предната.

Производителят пояснява, че задната врата може да бъде отворена единствено когато и предната е отворена. Това е направено от съображения за сигурност, а новата придобивка е добавила към теглото на електромобила 30 кг, което според Fiat ме се е отразило на разхода и управлението.



Продажбите на новия Fiat 500 Electric 3+1 започват със специална стартова серия La Prima, която е добре натъпкана с оборудване: адаптивен круиз контрол, LED-светлини, система за разпознаване на пътните знаци, 360-градусови паркинг сензори, камера за заден ход и още куп "екстри". Извън тази версия, моделът ще се предлага в три нива на оборудване, предлагащи различни комбинации между електромотор, батерия, оборудване и възможности за персонализация.

Повече снимки на новия Fiat 500e 3+1 вижте в галерията:



0 от 500