IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът Dacia Duster излиза на пазара

Машината ще превозва до 500 килограма това и ще струва 22 546 евро

Преди две години румънската компания Romturingia представи прототип на пикап, базиран на второто поколение Dacia Duster. Серийната версия на автомобила вече е готова и от днес излиза на пазара, като в нейната разработка отново участват и две компании - Dacia и Romturingia.


Dacia Duster Pick-Up


Новият Dacia Duster Pick-Up ще се предлага само с единична кабина, като дължината на товарния леген е 1,65 метра, а обемът - 1000 литра. Полезният товар, който може да носи машината, е 500 килограма, като задната врата е направена от композитни материали.

В сравнение с всъдехода Duster, пикапът е с 19 мм по-къс (4341 мм), а пътният му просвет (измерен, когато е празен) е с 14 мм по-висок (224 мм). За модела ще се предлага само един вариант на задвижване с 1,5-литровия турбодизелов двигател BlueDCi, развиващ мощност от 113 конски сили. Той е свързан с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

От Dacia са категорични, че благодарение на въртящия момент от 260 Нм и ниския разход на гориво - 4,93 л/100 км, това е идеалният мотор за Duster Pick-Up. Пикапът ще се предлага само в един цвят (Glacier White), като всички произведени бройки ще получат 16-цолови джанти. В оборудването влизат системи ESP, ABS с EBD, предни и странични въздушни възглавници, както и асистенти за потегляне и спускане по наклон.


Dacia Duster Pick-Up


В Румъния Duster Pick-Up е оценен на 22 546 евро, което е с 4046 евро повече от версията Duster Blue dCi 115 4WD в ниво на оборудване Comfort, на която е базиран. Все още не е ясно, дали пикапът ще се продава и на пазари извън страната.

Снимки: Dacia

0 от 500