IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обнови Panda за 40-ия й рожден ден

Нова модификация Sport и хибриден двигател за минито

Fiat отбелязва 40-годишнината от появата на Panda, но не с дългоочаквано ново (електрическо) поколение, а с фейслифт на настоящия модел, който е на пазара от почти десетина години. Стилистичните промени са минимални, техническите - малко повече.


Fiat Panda 2021


Обновления в дизайна са видими в предната броня, при праговете, добавени са нови цветове на купето и и нови 15-инчови джанти. Подобни са новостите и при версията с 4х4 задвижване Panda Cross.

По-сериозни са акцентите в новата версия Fiat Panda Sport, предназначена, според производителя да привлече по-млади клиенти. При нея са налични двутонални 16-инчови колела, специален сив цвят на каросерията с черни акценти като покрив и капаци на огледалата.

Fiat Panda 2021


Промени има и в салона, където акцент е новата информационно-развлекателна система със 7-инчов дисплей, която поддържа Android Auto и Apple CarPlay. Нови са материалите за облицоване на седалките, както и тези на арматурното табло, в чието покритие са вложени и дървени стърготини. В стандартното оборудване на автомобила влизат неща като автоматичен климатик, задни паркинг сензори, облицован с кожа волан и др.

За задвижването на новия Fiat Panda се грижи обновен еднолитров трицилиндров двигател с мощност 70 к.с. Той е във версия "мек хибрид", като е подпомаган от стартер-генератор и малка литиево-йонна батерия, в която се съхранява натрупваната при спиране или движение по инерция енергия.


Fiat Panda 2021


Освен с този мотор, Fiat Panda ще се предлага и със заводски монтирани газови уредби за пропан-бутан или метан. За чисто електрическа версия, за каквато се говори от доста време, все още няма информация. Ясна е стартовата цена на новата Panda в родната Италия - там ценовите листи започват от 8200 евро, без промоции и различни еко-инициативи.

Повече снимки на Fiat Panda 2021 вижте в галерията:



0 от 500