IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault влиза в сегмента на премиум-автомобилите

До 8 години компанията трябва да се превърне в конкурент на Mercedes-Benz и BMW

Френският производител Renault е готов с нов 8-годишен план за развитие, като неговото изпълнение ще стартира от 2021 година. Дотогава компанията ще трябва да се справи със спада на продажбите, причинени от коронавирусната пандемия.


Renault


Планът предвижда Renault да влезе в сегмента на премиум-автомобилите, което да му позволи за се конкурира с марки като Mercedes-Benz и BMW, твърди вестник El Pais, като се позова на генералния директор на компанията Лука де Мео. Новата стратегия е именно негова идея, но преди да започне реализирането и, разходите трябва да бъдат съкратени с около 2 млрд. евро.

"Следващите 2 години ще бъдат много тежки за нас. Готови сме с 8-годишен план, като ще го обяви през януари, но дотогава някои неща в него може да се променят", коментира Де Мео.

Шефът на Renault не пожела да разкрие други подробности, но от думите му става ясно, че основната идея е да се повиши значително имиджа на френската марка. Това означава пълен отказ от разработката и производството на малки и евтини автомобили, които ще бъдат прехвърлени на Dacia.

Идеята на Де Мео е, Renault да увеличи печалбите си, но това да стане със скъпи модели, при които маржът е голям, а не нарастване на продажбите в ниските сегменти.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До Гост ( преди 3 години )
    Колко да са малки колите им? Имаха кола дори и в класа на 5-а серия на БМВ с 3 литра V6, 250 к.с. и задвижване на четирите колела. Сега най-голямата им кола е в D сегмент, но нищо не им пречи да се върнат, след като алиансът им е номер 1 в света по продажби !!! и ползва технологии на Нисан, Мицубиши и дори Мерцедес.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Факт! вишаш време е да ги заменим с още по-големи френски такива...
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Е то всички искат защото печалбата е по-голяма. Малко трудно след като десетилетия си правил малки коли, а и те имаха премиум марка - Инфинити и тя изчезна от Европа. С Алпин може и да успеят с малки и леки спортисти, но тази ниша е малка.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до 2 ( преди 3 години )
    Бе, то и на нас ни писна ... познай от кой!!
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Толкова високо няма да позиционират марката. Това са журналистически измислици. Факт е, че Дачия ще се качи по-нагоре, което ще освободи Рено от базови модели и също ще го качи нагоре. Но като премиум ще развият Алпин или някоя друга марка. Няма как да хвърляш луди пари за премиум Рено, когато е имало Клио и т.н. Но никак не трябва да подценяваме тази забележителна марка. Само неуки хора могат да се подиграват с Рено.
  • #2
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    крайно време е писна ни от немските бклуци
  • #1
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ХАХАХХА - добър виц на деня;