IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hummer официално се завърна като електромобил

Пикапът на GMC разполага с 1000 конски сили и с автопилот за магистрали

Компанията GMC официално представи електрически си пикап Hummer EV. Легендарният армейски автомобил се завръща като напълно екологично превозно средство с огромни размери и впечатляващи характеристики.


GMC Hummer EV


Електромобилът е получил решетка на радиатора в минималистичен стил, която е комбинирана с масивна броня и допълнителна защитна пластина под нея. Прави впечатление сравнително малкото предно стъкло, както и покривът, който е от свалящи се панели.

Огромна е и задната броня на пикапа, където също има светоидодни светлини. Стандартно машината е оборудвана с 35-цолови джанти Goodyear Wrangler All Territory MT, но по желание те могат да бъдат замени и 37-цолови.


GMC Hummer EV


В салона на Hummer EV са поставени 12,3-инчов цифров приборен панел и "парещ" 13,4-инчов дисплей на информационно-развлекателната система. Вторият е свързан със системата Hummer UltraVision, която осигурява картина от 18 камери. Електромобилът разполага и с последната версия на автопилота Super Cruise, която позволява машината да се управлява без ръце по магистралите в САЩ и Канада с дължина 321 000 км.

Новият модел се задвижва от 3 електромотора със съвкупна мощност 1000 конски сили, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди при използване на системата Watts to Freedom. Двигателите са захранват от батерия, осигуряваща пробег от 563 км.


GMC Hummer EV


Пикапът разполага и със специален режим "Рак", който му позволява при ниска скорост да се движи по диагонал. Тази функция подобрява маневреността на електромобила, който е оборудван и с пневматично окачване с режим Extract Mode, позволяващ увеличение на пътния просвет с допълнителни 149 мм.

Първоначално - от 2021 година, Hummer EV ще се предлага във версия Edition 1, струваща 112 595 долара, която ще е максимално оборудвана. През есента на 2022 година ще излезе и Hummer EV 3X. Той е оценен на 99 995 долара, като също ще е с мотора, но мощността им ще бъде намалена на 800 к.с., а пробегът - на 483 км.

Още снимки на електрическия пикап - вижте в галерията:

Отново през 2022 година GMC ще предложи варианта 2X с цена 89 995 долара, като в случая електромоторите ще бъдат два с обща мощност 625 к.с. и същия пробег от 483 км. Едва през 2024 година ще излезе базовия вариант с два електромотора, който ще получи задвижването на 2Х и ще изминава 402 км. Той ще струва 79 995 долара.

Снимки: GMC

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Нали ( преди 3 години )
    Аз по-работен кон от джип с просвет на жираф, с въртящ момент да изтегли тир по нанагорнище и поддръжка само да го боднеш в контакта като телефон, не виждам. Па нека Ф150 да струва 30 бона. Една крещяла на мъжа си, че дал 200 кинта за стриптийз, щото тя щяла да му го извърти за 50. Айде давай! - вика тоя и вади петдесетуна. Оная се върти, кълчи... Тоя гледа, гледа и накрая... мхъ! Евтиното си е евтино!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Един Форд ф 150 струва от 28 000 долара.И е работен кон.Туй си е паркетник за пиене на кафе в Далас.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз само да попитам, как изглеждат стандарните 35 цолови джанти за които пишете,да не говорим за 37 които са като опция. :)
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** пак тръгнал да философства. Абе ***, карай си там третата употреба и не се тревожи за неща извън твоите възможности. Не ги мисли американците. Те както винаги са си направили сметките и са номер едно.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Баси цените ( преди 3 години )
    80хил долара за 400км пробег е супер скъпо както и 10хил долара отгоре за само 80км по-голям пробег
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Изглежда добре, дано не се самозапалва.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    пълен шит, За разлика от българските късопи6ковци, в САЩ си купуват подобни автомобили, за да ги товарят , а не да житкат по центъра и до РУМ/ЦУМ с кифлата.