IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia се заяде открито с BMW

Новата K5 превъзхожда 330i, категорични са корейците (ВИДЕО)

Новото поколение на Kia Optima смени името си и вече се казва K5. Освен с впечатляващ дизайн, бизнес-седанът може да се похвали и с турбомотори, които може да се комбинират със система за задвижване на четирите колела. 


Kia K5


При версията GT мощността на двигателя е 290 конски, което накара корейския производител да заяви, че тази версия на модела превъзхожда новото BMW 330i. Поне това става ясно от рекламата на K5, в която се казва, че седанът на Kia не само не отстъпва като мощност на баварски модел, но дори го задминава.

С дребен шрифт се подчертана, че на мокър или сух асфалт K5 е по-бърза от 330i, а освен това корейският модел ускорява по-бързо на сух асфалт. И едва накрая се уточнява, че в случая се сравняват K5 GT и версия на BMW със задно предаване.



Тоест, ако седанът 330i получи задвижване на четирите колела, корейският седан няма шансове да го настигне. Интересното е, че има и разминаване между офизиалните характеристики на двата модела. При премиерата на K5 от Kia обявиха, че версията GT ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди, докато от BMW посочват време от 5,6 секунди за 330i със задно предаване.

Има все пак един показател, по който двата автомобила не могат да се сравняват. Базовата Kia K5 стартира от 23 490 долара, което е 2 пъти по-евтино от BMW 330i. Топ-версията GT на корейския модел е оценена на 37 950 долара, което пак е по-малко от баварския седан.

Снимки: Kia

0 от 500