IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Renault иска да превърне Alpine в мини Ferrari

Спортната марка разчита на помощ от програмата си във Формула 1

Новият главен изпълнителен директор на концерна Renault - Лука ди Мео, продължава с гръмките си изказвания, като поредното от тях е свързано със спортната марка Alpine, която е собственост на френския производител.


Alpine


Само преди дни роденият в Италия Ди Мео обяви, че 30% от продуктовата гама на Renault трябва да бъде пратена за скрап. В същото врече обаче той вижда огромен потенциал за разширяване в Alpine - бранд, който беше съживен след повече от 2 десетилетия. В неговата гама има само един модел - A110, чийто продажби през миналата година да 4835 бройки.

Ди Мео вече направи и крачка в тази посока, като ребрандира тима на Renault във Формула 1 и от новия сезон той ще се казва Alpine. Според шефа на френската компания, ако се използват разработките от състезателната програма на марката, в завода на Alpine в Северна Франция може да се роди едно мини Ferrari.

Ръководителят на Renault е на мнение, че Alpine може да се конкурира и с Porsche, като призова служителите в компания да погледнат към бъдещето и да направят малък спортен електромобил, който да предизвиква емоция. И който да покаже в каква посока върви автомобилната индустрия.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ..! ( преди 3 години )
    то ако не са ежемесечните финансови инжекции Рено отдавна да са погребани и забравени!
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 6 Напиши в гугъл Renault goverment help и ще видиш, че френското правителство ще даде на Рено 5 млрд. гарантиран от държавата заем за да оцелее. Иначе си прав - имат "само" 15%
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    системното ползване на рено води до такива необратими увреждания, при които на черното се вика бяло, а очевадните факти "не съществуват"!Като този например: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=62sТа дори има комбита които се справят доста по-добре от това "рено-ферари"! )))
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 4,нещо не си наясно ми се види с нещата. Рено е само с 15% държавно участие и не е тръгнало да реве като данак на заколение,като немските премиуми за държавна помощ,пример БМВ,Мерцедес,ФВ,че го окъсали и видиш ли ако спрат те Германия фалира,което си е истина.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 2,вземи прочети коментарите на хора,които притежават този автомобил и как се изказват по отношение на незнанието на тестващия за особеното управление на този автомобил. Някой го наричат с не толкова ласкави епитети.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 3. Стабилни финанси?!? Явно имаш предвид бюджета на Франция
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Алпин е марка с история, а Рено е компания с традиции, стабилни технологии и финанси. Така че нищо чудно да стане нещо.
  • #2
    2 rate up comment 14 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 3 години )
    Та това недоразумение на рено не може да мине елементарния лосов тест, та щяло да става мини-Ферари!!!? Дори някои комбита са по-добри от него! Смях, смях...
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    Успех :)