IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко двигателя сменя Porsche 911 GT3 за 300 000 км?

Собственик на суперколата разкри колко му струва нейното пълно натоварване (ВИДЕО)

Спортното купе Porsche 911 GT3 е един от най-забележителните автомобили, произвеждани някога. Той е проектиран да се кара предимно на писта, което обаче си е сериозен разход, тъй като в тези условия моторът му се натоварва още повече.


Porsche 911 GT3

Германски собственик на модела разкрива, че сменя двигателя на колата си за трети път. До момента автомобилът е навъртял 950 обиколки на "Нюрбургринг" и още 3000 обиколки на други трасета. Само на писта пробегът на колата е около 50 000 км, а общо до момента, от закупуването и като нова, е около 300 000 км.

Собственикът признава, че колата се кара на пълна газ през повечето време, като често подобрява различни рекорди и участва в аматьорски състезания с други мощни спортни автомобили. Германецът допълва, че се грижите по машината и особено смяната на двигателя му излизат доста скъпо, но той няма избор и прави всички необходими ремонти.



На хартия тази кола не е особено впечатляваща. Тя се задвижва 4,0-литров двигател, тип "боксер", с 6 цилиндъра, развиващ 500 к.с. В гамата на Porsche има няколко модела с по-забележителни характеристики, но нито един от тях обаче не предлага тази комбинация от скорост, сцепление, ниско тегло, баланс, прецизност и изключителна управляемост, категорични са експерти.

0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "..колата се кара на пълна газ през повечето време, като често подобрява различни рекорди и участва в аматьорски състезания с други мощни спортни автомобили..". Това обесмисля всичко друго казано в статиятя.. с оглед стандартна поддръжка и износване на колата