IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска специални BMW X5 M и BMW X6 M

Двата всъдехода от лимитирана серия First Edition излизат в тираж от по 250 бройки

BMW представи лимитирана серия на всъдеходите BMW X5 M Competition и BMW X6 M Competition. Тя се казва First Edition и вече е на разположение на дилърите на марката по света, като ще бъдат произведени по 250 бройки от двата модела.


BMW X5 M Competition/BMW X6 M Competition First Edition


В случая компанията набляга на ексклузивния външен вид, който има за задача да подчертае спортния характер на моделите. Върху тях основно са работили дизайнерите на баварската марка, докато технически им характеристики не са променяни. Под капака на двата спортни кросоувъра е познатият 4,4-литров V8 двигател, развиващ мощност от 625 к.с. Той е комбиниран със система за задвижване на четирите колела и окачване, разработена от спортното подразделение М на BMW.

Ексклузивно за специалните модели се предлага специалното лаково покритие BMW Individual Frozen Dark Silver, което трябва да подчертае външния дизайн на BMW X5 M Competition и BMW X6 M Competition. Матовото лаково покритие е така нанесено върху каросерията, че да подчертава спортните елементи, независимо от посоката на светлината.


BMW X5 M Competition/BMW X6 M Competition First Edition


По желание за двата специални модела се предлага лаково покритие BMW Individual Frozen Marina Bay Blue. Този цвят е сред специалните лакови покрития на BMW, като освен за двата кросоувъра във версията им Competition е достъпен още за моделите BMW X5, BMW X6 и BMW X7.
Серията First Edition e оборудвана още със специални алуминиеви джанти със звездовидни спици в цвят Jetblack. Джантите с размер 21 цола на предната ос и 22 цола на задната ос са с гуми с различен размер.

Оформлението на екстериора включва и подбрани каросерийни елементи, изработени от карбонов композит на интериора се осигурява от пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с ексклузивния Bicolor вариант Silverstone/Midnight Blue. Елементите от черна Alcantara в страничните бордове на седалките и контрастните шевове в Sakhir Orange подчертават насочените към спортно шофиране контури на мултифункционалните седалки.


BMW X5 M Competition/BMW X6 M Competition First Edition


Характерните контрастни шевове продължават и в тапицериите на вратите и поставят индивидуални акценти и на арматурното табло. В тон с тапицираното с кожа арматурно табло таванът BMW Individual Alcantara също е в цвят Midnight Blue. Освен това в интериора на специалните модели е използван и особено лекият високотехнологичен материал CFRP.

Оборудването включва и интериорни лайстни Carbon Fibre. В зависимост от пазара те са със специално изпълнение, при което сребристия надпис „First Edition 1/250“, нанесен директно върху прозрачния лак на карбоновата лайстна, е директен сигнал за ексклузивния характер на специалните модели. В същия дизайн при това изпълнение на интериорните лайстни е и обозначението на модела върху капака на поставките за чаши.

Още снимки на двата ексклузивни модела - вижте в галерията:

Снимки: BMW

0 от 500