IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вманиачен механик си направи сам Bugatti Vision Gran Turismo

Създаването на репликата на суперколата отнело три месеца

Представеният през 2015 година Bugatti Vision Gran Turismo често е наричан "еднорогът на суперколите". Той е прототип, създаден от марката по повод видеоиграта Gran Turismo в един-единствен екземпляр, като е напълно функционален автомобил и в момента се намира в колекцията на американски бизнесмен.

Bugatti replica

Е, Bugatti Vision Gran Turismo вече не е в единствен екземпляр. Добре де, става въпрос за реплика на супермашината, но съгласете се, че е доста като "истинска". И направата й е отнела на създателя над три месеца.

Вманиаченият фен на Bugatti е автомобилен механик, на име Джак. В социалните мрежи се подвизава като Mechanic Jack и често пуска клипчета с интересни ремонти на също така интересни машини. Джак и екипът му са произвели атрактивната реплика в сервиза си, който очевидно се намира в някоя азиатска държава.

Bugatti replica 2

Проектът буквално започва от нулата, като първоначално е изградена пространствената тръбна рама. В задната й част е монтиран V8 двигател, а всичко е направено изцяло на ръка. За разлика от оригиналния Vision Gran Turismo, репликата няма карбоново купе - използвани са метални листове, заварени един за друг. Но пък за гаражна творба, всичко се е получило повече от прекрасно.

"Когато бях дете, мечтаех да построя спортна кола на Bugatti" заявява Джак. "И настъпи време да реализирам мечтата си". Е, справил се е... Дори и двутоналната синя боята на репликата е като истинската. Вижте цели процес в това атрактивно видео:

 

0 от 500