IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неплатени сметки за вода спират завода на Tesla в Германия

Компанията на Мъск ще трябва да плати и глоба, за да продължи строителството на фабриката

Сроковете за строителството на новия завод на Tesla в Европа - Gigafactory Berlin, може да не бъдат спазени, тъй като предприятието остана без вода заради неплатени сметки, съобщават медиите в Германия.


Gigafactory Berlin


Според информациите, още при началото на строителството на съоръжението, американската компания е сключила договор с местната фирма Strausberg-Erkner, която е специализирана в доставката на вода. В споразумението се посочва, че до 14 октомври Tesla трябва да плати за предоставената услуга. Това обаче не е станало и подаването на вода е прекратено, което е обичайна процедура в подобни случаи.

От Tesla не са коментирали проблема. Сега американският производител трябва да плати сметката, а също така такса за повторно пускане на водата, както и допълнителна глоба за нарушаване на договора. В противен случай съоръжението остава без вода, което със сигурност ще попречи на строителството.

Плановете на компанията на Илон Мъск предвиждат заводът край Берлин да започне работа през лятото на 2021 година. В него ще се произвежда кросоувърът Model Y, както и нов компактен електромобил само за европейския пазар. Сроковете обаче може и да не бъдат спазени, тъй като строителството на предприятието спира за втори път през тази година. Първият беше заради открити бомби от Втората световна война, които трябваше да бъдат отстранени.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В момента в Китай тихо се развива една гигантска индустрия за която останалият свят дори не подозира. Строят се стотици нови фабрики почти изцяло автоматизирани, строят се развойни центрове за иновации и се обучават милиони нови кадри. Всичко това се прави със пълната подкрепа правителството което е и основният инвеститор в повечето от тези проекти. 21 век принадлежи на Китай и това е доста жалко за Европа.В Бъдеще всички ще карате китайски коли. Европейски фирми изобщо няма да има.
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    В девета глуха ( преди 3 години )
    Немците знаят ще скоро ще им натрият носа и то на собствен терен и се чудят как да саботират този процес и да го забавят възможно най много. Немците знаят че в бизнеса само първите печелят. Навремето те са били сред първите автомобилни производители. Но вече ги изместиха американски и азиатски компании и скоро ще отекат в канализацията на историята. През 2030г. Китай ще бъде най големият производител на ел. евтомобили и то говорим не за Тесла а за напълно нови фирми които още не сте ги чували.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #6 в НЕплащането на сметки да номер 1 :D
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Чупи не чупи няма немски клoceт който да им е кoнкypeнт.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да вече я платиха след като им спряха водата! А преди това са получавали много кратно известия.. Интересен начин на плащане са избрали?! Дали не е и с колите така - ако се счупи нещо ще го оправяме ;)
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Вече я платиха ( преди 3 години )
    Тесла вече плати тази сметка но аутомедия може да го пишат след няколко дена ако изобщо го пишат както и тази новина за неплатената сметка
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    какъв саботаж - не си плащат елементарни сметки за вода... а тия щели да променят света...
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Ахахаха още от самото начало беше ясно че немците ще саботират Мъск.Те не искат конкypeнция още по-малкото в Германия.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ХА-ХА-ХА...